Helyi hírek 2023. október 13. 15:00

12 év után búcsúzik a Retro-sorozat

12 év után búcsúzik a Retro-sorozat
2011 tavaszán pattant ki a gondolat Lajos Zoltán fejéből, hogy egy olyan bulit kellene szerezni városunkban, ahol igazi retro slágerek szólnak és megidézik az egykori legendás Tiszti Klub hangulatát.

Nem volt akkoriban sehol ilyen jellegű szórakozási lehetőség, ezért pontosan 20 évvel az említett klub bezárása után Fejes Sándorral megszervezték az elsőt, 2011 októberében. Akkor egy fergeteges este után elköszöntek úgy, hogy 20 év múlva találkozunk. Nem terveztek folytatást, mégis az igények azt mutatták, hogy mindezek után 12 évig szüksége volt a közönségnek rá. Később a 80-as évek legendás dj-je, Parádi József is csatlakozott hozzájuk, így állandóvá vált a lemezlovasok hármasa. A nagy siker miatt az évi egy buli később már kettőre emelkedett és rengeteg szép élménnyel gazdagította a résztvevőket.

Lajos Zoltán elmondta, hogy voltak tematikus események is ez idő alatt, hiszen jótékonysági bulikat is szerveztek, ahol a kórháznak vagy a mentőknek gyűjtöttek, de ezek nem a sorozat részei voltak.

A szervező hozzátette, hogy körülbelül 8000 ember fordult meg náluk a 12 év alatt. Mára megváltozott, kicserélődött a közönség, eltelt 12 év és nagyon sok fiatal érkezett az eseményekre. Hangsúlyozta, hogy sajnos ma már nem ugyanazt jelenti a retro, mint korábban. Zoltán számára a fogalom a 70-es, 80-as, 90-es évek zenéinek eredeti verzióját jelenti egy bulin és ehhez ragaszkodott is mindvégig. Most viszont úgy érzi, elfáradt a sorozat, itt kell kiszállni.



Október 14-én, szombaton a Story Bárban érkezik az utolShow, a Retro 20, amivel búcsúzik a dj trió ebben a formában. Arra számíthat a közönség, amit mindig is kapott ilyenkor: minden lemezlovas a saját zenei világát képviseli most is, de hajnali két óra után érkezik egy kívánságműsor, ahol a megjelentek ebből a korszakból válogatva kérhetik kedvenceiket.

– Akkor kell abbahagyni, amikor még jó. És ez most jó – fogalmazott Lajos Zoltán végezetül.

Z. A.
        

Kövessen minket a Facebookon is!