Helyi hírek 2023. október 13. 17:00

Kitűnő rajzokat értékeltek a félegyházi rendőrök

Képgaléria
Kitűnő rajzokat értékeltek a félegyházi rendőrök
Rajzpályázatot hirdetett szeptemberben a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság állatvédelem, állatok szeretete, felelős állattartás témakörben. A pályázatra óvodás, valamint általános iskolás, alsó tagozatos gyermekek jelentkezhettek. A téma minden bizonnyal megérintette a gyerekeket, hiszen a várakozásokat is felülmúlva, összesen 204 rajz érkezett. A zsűri a rajzok értékelése során figyelemmel volt a rajz színvilágára, a minél élethűbb formákra, továbbá kiemelten figyelt a témára is, amit egy adott rajzzal a gyermek próbált elmesélni.

Így volt ez például az általános iskolás korcsoport első helyezettjénél is. Horváth Petra – aki a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola 4. osztályos tanulója – rajzában még a természetvédelem fontossága is megmutatkozott. A pályázó egy parkot ábrázolt, ahol a rajz egyik oldalán szeméttel volt szennyezve a környezet, emiatt az állatok elpusztultak, míg a rajz másik oldalán egy tiszta, rendezett környezetet láthatunk, ahol ember és állat békésen tud együtt élni.

Vagy például a második helyezett Pap Renáta rajza, aki azt elevenítette fel, hogy kedvenc kutyusunknak milyen ételeket adhatunk, illetve nem adhatunk, hiszen azok veszélyesek rá nézve.

A pályázattal a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a fiatalok figyelmét próbálta felhívni az állatvédelem, a felelős állattartás fontosságára. Tekintve a kiemelkedő részvételi számot, valamint a minőségi munkákat, a rendőrség munkatársai úgy gondolják, hogy elérte célját a rajzpályázatuk.

A pályázat támogatója a Városi Balesetmegelőzési Bizottság tagjaként a Dél-100 Kft. volt, akinek képviseletében Fekete Krisztina is jelen volt a díjátadó ünnepségen, ahol a gyerekek értékes nyereményeket vehettek át. A rajzokat Kiskunfélegyházán, a Kossuth utca üzleteiben állítják ki, valamint a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban október 17-étől is láthatják a város lakói.

Helyezettek

Általános iskolások:

Horváth Petra, Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola

Pap Renáta, Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola

Seregély Anna, Rigó József Általános Iskola, Bugac

Óvodások:

Kapitány Emma, Constantinum Óvoda

Papp Lilla Constantinum Óvoda

Rácz Zsolt, Napsugár Óvoda, Pálmonostora

Különdíjasok:

Közönségdíjas: Kasza Viktória, Napsugár Óvoda Pálmonostora,

Zsűri különdíj, legszebb állat: Balogh Luca Hanna
              

Kövessen minket a Facebookon is!