Helyi hírek 2023. október 15. 18:00

Játssz és fejlődj!

Játssz és fejlődj!
Ebben a rovatban játékra buzdítjuk olvasóinkat, mivel a játékos tanulás elősegíti az érzelmi jóllétet azáltal, hogy lehetőséget kínál az önkifejezésre, a társas interakcióra, kreativitásra és az önismeretre, miközben minden résztvevő értékesnek és elfogadottnak érzi magát. Kéthetente bemutatunk egy-egy kommunikációt, elfogadást vagy együttműködést segítő játékot, ami feldobhatja a családi, baráti vagy munkahelyi közösségeket.

SZAVAK A FÓKUSZBAN – Kommunikációt és bizalmat fejlesztő játék

Leírás: A résztvevők két sorban ülnek, háttal egymásnak. A játékvezető mindenkinek, aki ugyanabba az irányba néz, ad egy képet, amin több figura/forma van. A háttal ülők nem fordulhatnak meg, és nem láthatják a képet, az ő kezükben üres papír és ceruza van.

A képet tartók utasítják a ceruzát fogókat, hogy mit és hova rajzoljanak, hogy „ugyanaz” legyen a képen, mint ami náluk van.

A párok pár perc után megnézik a végeredményt, megbeszélik, hogy a kommunikációjuk miben volt jó és miben fejlesztendő. Ez után szerepet cserélnek a résztvevők és egy új képet kapnak.



Hatás: A játékosok ilyenkor gyakran szembesülnek azzal, hogy a félreértések, kommunikációs problémák abból erednek, hogy félreérthetően vagy szűkszavúan kommunikálnak, vagy csak ugyanazt ismételgetik. A második körben készült rajzok mindig jobban sikerülnek, mivel már ezután a rövid játék után is tudatosabban és hatékonyabban kommunikálnak a párok.

Látogass el a felegyhazikozlony.eu vagy a biotrio.org oldalakra játssz, gyűjts élményt és fejlődj!  
                   

Kövessen minket a Facebookon is!