Kultúra 2023. október 17. 12:00

Nívódíjas tekerőlantos

Nívódíjas tekerőlantos
Nívódíjban részesült Ónodi András Máté kiskunfélegyházi tekerőlantos növendék, az október 15-én, Bonyhádon megrendezett Halmos Béla Országos Népzenei Találkozón. A kétévente megrendezett, 40 éve alapított népzenei seregszemlét immár 20. alkalommal rendezték meg a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban a hétvégén.

A találkozón több mint 100 népzenei formáció mutatta meg tudását gyermek és ifjúsági kategóriában a Kárpát-medence területéről. A zsűri tagjai Juhász Katalin népdalénekes, Vizeli Balázs és Mohácsy Albert népzenész, illetve Eredics Gábor, a Vujisics együttes vezetője, a Dankó Rádió igazgatója volt.



A 13 éves félegyházi tekerős versenyműsorában dél-alföldi betyáros és ugrós dallamokat szólaltatott meg hangszerén énekkel. A zsűri tagjai szakmai értékelésükben külön kiemelték a felkészítő tanár, Vas László áldozatos munkáját. Juhász Katalin zsűritag, népdalénekes, a Magyar Tekerőzenekar tagja a díjkiosztó után személyesen gratulált Máténak és nagy reményeket fűzött további fejlődéséhez.



2023-ban Ónodi András Máté ezen felül is több elismerésben részesült. Neki ítélték Csongrád Város Ki mit tud? versenyén a hangszerkategória első díját, és a Csongrádi gulyajárás I. Országos Népzenei Verseny szólóhangszer kategória kiemelt arany minősítését.

                   

Kövessen minket a Facebookon is!