Helyi hírek 2023. október 18. 12:00

Betűbölcsi – Szakrális nőiség, méhtudatosság

Képgaléria
Betűbölcsi – Szakrális nőiség, méhtudatosság
A szakrális nőiességről és a méhtudatosságról tartott előadást Bartha-Lekli Ildikó méhőrző, az október 17-ei Betűbölcsi programon. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár baba-mama programjára ezúttal is sokan ellátogattak, akik elmerülhettek a spiritualitás rejtelmeiben.

Bartha-Lekli Ildikó fontosnak tartja, hogy a nők foglalkozzanak méhük egészségével. Ezt nemcsak fizikai értelemben gondolja, hanem spirituális megközelítésből is. A szerv tölcsér formájából kifolyólag begyűjti az energiákat, megtartja azokat és az utódnemzésben is elengedhetetlen szerepe van. Ha a nőiességet megtestesítő méh rossz energiákkal van tele, libidócsökkenést, kedvetlenséget okozhat, aminek elűzéséhez lélekszintű tisztítás szükséges. Ez történhet többek között kristálypermettel, vagy gyógyteákkal.

Szó esett még a generációk által cipelt nehézségekről is, amik negatívan befolyásolhatják a termékenységet, vagy a szexuális örömök megélését. Végezetül beszélt azoknak az asszonyoknak a helyzetéről, akik valami egészségügyi ok miatt elveszítették a belső nemi szerveiket. Nekik is ugyanúgy lehetőségük van megélni a női létük kiteljesedését, de ha elakadást éreznek, mindenképpen szakember segítségét érdemes kérniük.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton 
            

Kövessen minket a Facebookon is!