Kultúra 2023. október 21. 13:00

Komolyan szórakoztak a művészeti iskolában

Képgaléria
Komolyan szórakoztak a művészeti iskolában
Kiváló zenei élményben részesültek a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolába látogatók október 20-án, pénteken.

Komolyan szórakozunk! címmel, hagyományos tanári hangversenyüket szervezték meg, ahol a mestereken kívül egykori diákok is szerepet kaptak a repertoárban. A műsor kezdetén Kis-Fekete Vilmos intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, hogy igazi őszi, vagyis jó hangulatú és ezerszínű előadásra számíthatnak a megjelentek. Az igazgató a hangverseny során a zeneszámok között mesélt az adott műről, annak műfajáról és jelentőségéről is. Az eseményt tanári kórus nyitotta, Friderici: Baráti kör és Hassler: Gagliarda című művével, mintegy megalapozva az este hangulatát.

A folytatásban javarészt komolyzenei művek hangoztak el, amelyek között természetesen a könnyedebb ritmusokat helyezték előtérbe a szervezők. Paetorius, Scarlatti, Vivaldi, Debussy, Seiber Mátyás darabok kezdték a sort, majd Popper Dávid, Alain Crepin, Jávori Ferenc, Joplin és Pamela Wegwood szerzemények is helyet kaptak az eseményen.

A műsort egy igazi meglepetésprodukció zárta, a zenekarral közösen Joplin: Ragtime Dance című műve csendült fel.

A közönség soraiban – ahogyan a szervező, Szeriné Biró Ágnes megálmodta – minden korosztály helyet foglalt. Családok gyermekeikkel, tinédzserek, valamint természetesen az idősebb korosztály is szép számmal képviseltette magát. A zsúfolásig megtelt Jankovszki Ferenc Koncertteremben felejthetetlen élőzenei élményt kaptak a nézők, amelynek többek között az is szívet melengető pillanata volt, amikor a névadót is láthattuk kollégáival muzsikálni.

Z. A.
         

Kövessen minket a Facebookon is!