Helyi hírek 2023. október 21. 16:00

Megtartották az idei első szalagavatót városunkban

Képgaléria
Megtartották az idei első szalagavatót városunkban
Szalagavató ünnepség volt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégiumban október 20-án, pénteken. A megjelentek köszöntése után a büszke végzős diákok megkapták a várva várt szalagokat. Azt követően Szabó Péterné, a tagintézmény igazgatóasszonya búcsúztatta a fiatalokat.

Beszédében kiemelte, hogy nincs két egyforma év, nincs két egyforma ünnep sem. Az idei szalagavatót rendkívüli időben és helyen rendezték meg, viszonylag kis létszámmal, hiszen a technikumi osztályok jövőre kapják majd meg a szalagokat. Összegezte az elmúlt néhány évet, és arra kérte diákjait, hogy ne legyen kishitűek, merjenek nagyok lenni, merjenek nagyot gondolni és valósítsák meg az álmaikat. Kiemelte, hogy büszke rájuk, hiszen számos megmérettetésen, közös rendezvényen szerepeltek jól az iskola tanulói. A szalag többek között ezekre is emlékezteti őket, illetve a későbbiekben arra is, hogy a több, mint 138 éve a szakképzés világítótornyának számító iskola diákjai voltak.

Henrik Ibsen idézetével búcsúzott: „Ne légy ma ez, holnap emez, s jövőre ismét mást szemezz. Érc légy, mely mindig egy marad, ne törmelék – dirib-darab.”

Az ünnepi táncműsorról a Brilli-Art Studio Tánccsoport Egyesület gondoskodott, amelynek kezdő és haladó táncosai mutattak be különféle latin táncokat. A végzősöknek a bécsi keringő koreográfiáját az egyesület vezetője, Tapodiné Boda Brigitta tanította.

Gönczöl Kamilla, a Remedy zenekar énekese különleges hangján szólalt meg Presser Gábor és Rúzsa Magdi közöse az „Egyszer” című dal. Őt követte Diószegi Dorka Kata és Mihályfi Máté, akik ifjúsági B Latin tánckategóriában nemzetközi és hazai viszonylatban is sikert sikerre halmoznak.

T. L.
         
Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!