Helyi hírek 2023. október 23. 08:00

Mindenki fénylett az éjszakában

Képgaléria
Mindenki fénylett az éjszakában
A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Városi Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében második alkalommal került sor a Legyél fény az éjszakában! elnevezésű figyelemfelhívó eseményre, ahová a futni és kerékpározni szerető lakosokat várták október 21-én, szombaton délután.

Bár az időjárás nem a legszebb arcát mutatta, nem szegte kedvét annak a több száz embernek, akik kivilágított kerékpárokkal vagy fényvisszaverős futóruházattal vállalták a majdnem 3,5 kilométeres távot városunkban. Már délután négykor nagy érdeklődést tapasztaltak a szervezők, a Petőfi-téren a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, a Városi Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai várták pavilonjukba a résztvevőket, ahol többek között BikeSafe, vagyis ingyenes kerékpár-regisztráció és biztonságiöv-szimulátor is rendelkezésre állt. A Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, valamint a Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz szakemberei jó tanácsokkal és apró ajándékokkal kedveskedtek a kétkerekűek szerelmeseinek.

Fél hatra szinte teljesen megtelt a Petőfi-tér, több száz kerékpáros és futó gyülekezett, hogy teljesítsék a kitűzött távot. A program célja, – ami idén is a Látni és látszani kampány része –, hogy láthatóvá váljanak az autósok számára, hiszen az ősz, majd a tél beköszöntével, sötétben is hódolnak saját sportjuknak, amit szeretnének biztonságban végezni. Ennek érdekében mindenki egy kicsit több világítóberendezéssel érkezett a rendezvényre: kerékpárokat láthattunk karácsonyfa-égősorral, világító töklámpásokat, hajba, fejre szerelt villogókat, sőt, volt, aki fényes ördögszarvakkal futotta le a távot. A rajt előtt Fekete-Setény Tamara rendőr zászlós, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója köszöntötte a megjelenteket, és hangsúlyozta, hogy jól láthatónak kell lenni minden sportolónak a hétköznapokban, hogy az autósok számára észrevehetők legyenek az utakon.

Tarnóczy László alezredes, megbízott rendőrkapitány is szólt a megjelentekhez: örömének adott hangot a rendezvény sikerét illetően. Megköszönte Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának, a Fornetti Kft.-nek, a Dél-100 Kft.-nek, a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviznek valamint a Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviznek a támogatást és mindenkinek jó sportolást kívánt.

A jó hangulatú futam a Kossuth utca, Majsai út, Szentesi út, 5-ös főútvonalon haladt rendőri felvezetéssel, a célban a támogatóknak köszönhetően édességgel, péksüteménnyel és frissítővel várták a résztvevőket.

Az esemény végén különdíjakat adtak át, iskolai osztályokat, kutyás futókat, legjobban kivilágított résztvevőket jutalmaztak.

Z. A.
                         

Kövessen minket a Facebookon is!