Helyi hírek 2023. október 26. 11:00

Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!

Képgaléria
Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!
A gyermekek akár gyalog, akár kerékpárral vesznek részt a forgalomban, szerves részei a közlekedésnek, ezért bennük minél fiatalabb korban ki kell alakítani azokat az automatizmusokat, szokásokat, valamint döntési és magatartási készségeket, amelyek hozzásegítik őket a közlekedésben való részvételük kockázatának csökkentéséhez.

Az oktatási módszer lényege, hogy a rendőrök és pedagógusok egymást kiegészítve interaktívan, egymásra épülő jelleggel oktatják az általános iskolás tanulókat. A felmenő rendszerű projekt célja a diákok korosztályát, életkori sajátosságait figyelembe véve a közlekedési-balesetmegelőzési ismeretek átadása. A kidolgozott tematika szerint egy tanévben 10 alkalommal tartanak közlekedési tanórát. Ilyenkor a pedagógus leadja a tananyagot 30 percben, majd a jelenlévő egyenruhás rendőr a fennmaradt 15 percben ismétlés keretében visszakérdezi a hallottakat. Fontos a rendőri jelenlét ezeken a tanórákon, mert ez nyújtja a kezdeményezés hitelességét, komolyságát.

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola október 25-én, szerdán, a 3-4. órában tartotta a „KEVE” órát az első évfolyamosoknak.

Forrás: batthyanysuli.hu
            

Kövessen minket a Facebookon is!