Helyi hírek 2023. október 26. 16:00

Varázslat a központban

Képgaléria
Varázslat a központban
Varázslatos kvízdélutánt szerveztek a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban, október 25-én. Az eseményt a Harry Potter és a Legendás állatok és megfigyelésük című filmek témája alapján rendezték, ahol középiskolás diákokból álló csapatok mérhették össze tudásukat. A művelődési központ színháztermét a szervezők varázslatos birodalommá alakították, ahol helyet kaptak a denevérek és egyéb ijesztő kiegészítők is.

Az épület lépcsőjén felfelé haladva mécsesekkel megvilágított töklámpások, villódzó hirdetőtábla várta a betérőket. A színházterem csordultig telt jókedvű diákokkal, akik a Harry Potter-kvízre érkeztek. A szervezők igyekeztek halloweeni hangulatot teremteni a kivilágított koponyával és a megannyi fellógatott denevérrel, valamint a Harry Potter-mesékből ismerős kiegészítőkkel.

Nagy Gergő, a művelődési központ munkatársa részletesen mesélt az esemény érdekességeiről: – Az évek óta nagysikerű Kocsmakvíz mintájára szerettünk volna a középiskolás korosztálynak is kedvezni egy vetélkedővel. Előző években az évszakokhoz kapcsolódóan szerveztünk ilyen megmérettetéseket, de idén valami egészen újban gondolkodtunk. A Harry Potter és a Legendás állatok és megfigyelésük című filmek témája alapján állítottuk össze a kérdéssorokat, mint például mágikus állatokat és növényeket kellett felismerniük, vagy asszociációs feladatokat megoldaniuk. Azok tudtak a legjobban teljesíteni, akik olvasták a történet alapjául szolgáló könyveket, illetve látták a filmeket is. Reméljük, a jövőben egyre nagyobb lesz az érdeklődés a hasonló programjainkra és újra megtölthetjük nevetéssel és jókedvvel a színháztermünket.

V. B.
              

Kövessen minket a Facebookon is!