Helyi hírek 2023. október 27. 12:00

Megválasztotta a képviselő-testület a választási bizottság tagjait

Képgaléria
Megválasztotta a képviselő-testület a választási bizottság tagjait
Október 26-án, csütörtökön tartotta soron következő ülését a képviselő-testület. A grémium ez alkalommal 17 napirendi pontban hozott határozatot.

Mint ismert, 2024-ben, június 9-én tartják a magyarországi önkormányzati választást, amikor 4,5 évre (2024 őszétől 2029 tavaszáig) választunk képviselőket és polgármestereket. Ezzel egyidőben történik az Európai Parlamenti választás is. Az októberi képviselő-testületi ülésen döntöttek a városatyák a Helyi Választási Bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztásáról. Ennek értelmében a bizottság tagjai lettek: dr. Kádár-Palásti Gabriella ügyvéd, dr. Dobák Nándor ügyvéd, Csabai Csaba Pál egyéni vállalkozó, póttagok: Magyariné Tóth Erika, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetője, Fűri Judit, a Kapocs Intézmény igazgatója.

A választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.

Döntés született a fogászati ügyeleti ellátás szüneteltetéséről is. Ez azért vált szükségessé, mert az ügyeletet ellátó doktornő november 1-jétől szülési szabadságra megy, az ügyeletben helyettesítőként bejelentett fogorvosok pedig a tartós helyettesítést nem tudják vállalni. A tájékoztatás szerint a fogászati ügyeleti ellátás 2024. június 1-jétől ismét elérhető lesz Kiskunfélegyházán.

Határozat született a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. gépparkjának fejlesztésére vonatkozóan is. Ennek értelmében a testület hozzájárult a cég közszolgáltatási szerződésében meghatározott feladatainak ellátásához szükséges két haszongépjármű lízing útján történő beszerzéséhez, legfeljebb 50 millió forint értékben. Az új járművek nagyban megkönnyítik majd többek között a város közterületeinek fenntartását, a falevelek elszállítását.

Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete legközelebb november 30-án ülésezik.
                         

Kövessen minket a Facebookon is!