Helyi hírek 2023. október 29. 10:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Évközi 30. vasárnap – 2023. október 29.

1. Az óraátállítás nem érinti a templom miserendjét.

2. Most vasárnap és november 1-jén, szerdán végzik a sírszenteléseket a temetőkben. A Felsőtemetőben délután 2 órakor, az Alsótemetőben délután 3 órakor kezdik. Akik szeretnék elhunytjaik síremlékét megszenteltetni, jelentkezzenek a plébánián vagy a sekrestyében.

3. Ebben az évben kedden esténként, a szentmise után imádkozzák közösen a Rózsafüzért.

4. Szerdán, Mindenszentek ünnepén reggel 7-kor, délelőtt 9-kor és este 5 órakor lesz szentmise a templomban. Este minden elhunytért ajánlják fel a szentmisét.

5. November 2-án, csütörtökön délután 4 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hivatásokért.

6. November 5-én, jövő vasárnap délután 4 órakor szentségkitétellel szentségimádás kezdődik.

7. Kérik a kedves híveket, hogy ha anyagi lehetőségük engedi, fizessék be az egyházi adót vagy a plébánián vagy a templomi újságos asztalon lévő csekken. Az egyházi adó összege aktív dolgozók esetén 7000, nyugdíjasoknak 5000 forint évente. Isten fizesse meg anyagi hozzájárulásukat!

8. Aláírásukkal továbbra is támogathatják a Mária Rádió elindítását, a sekrestyében vagy a plébánián járulhatnak hozzá a kezdeményezéshez. Személyi igazolványt vigyenek magukkal.

                        

Kövessen minket a Facebookon is!