Kultúra 2023. november 15. 14:00

Tiszadadai Holló-képek kiállítása nyílik a könyvtárban

Tiszadadai Holló-képek kiállítása nyílik a könyvtárban
Tiszadadai Holló gyűjtemény érkezik Kiskunfélegyházára, a mindezidáig városunkban nem látott tárlat megnyitója november 16-án, 17 órakor lesz a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban – tudtuk meg Rosta Ferenc kultúráért felelős alpolgármestertől.

Az alpolgármester Kiskunfélegyháza jelentős művészettörténeti eseményének nevezte a kiállítást, hiszen a tiszadadai gyűjtemény még így sohasem szerepelt Félegyházán.

Holló Lászlót, a Kossuth-, Munkácsy-, Szinyei-díjas festőművészt 3 település is magáénak vallja. Városunk mellett Debrecenben töltötte élete nagyobb részét, de kétségtelen, hogy a legszabadabb, legfelhőtlenebb alkotói nyarakat Tiszadadán töltötte. Az ottani gyűjteménynek helyet adó épületet felújítják, hogy méltóbb otthona legyen Holló László alkotásainak, ennek idejére érkezik városunkba a páratlan művészeti anyag.

A 18 festmény és grafika otthona néhány hétig a könyvtár kiállítóterme lesz, utána végleges helyére kerül a megújult tiszadadai Holló László Emlékház és Galéria épületébe.


Holló László dolgozószobája Tiszadadán
Fotó: Tiszadada község honlapja


Rosta Ferenc alpolgármester hangsúlyozta: mivel nagy valószínűséggel ezek az alkotások először és utoljára láthatók együtt városunkban, tisztelettel kéri Holló László szülővárosának lakóit, vigyék el a tárlat hírét és tekintsék meg minél többen a bemutatót.

A megnyitón köszöntőt mond Rosta Ferenc alpolgármester, valamint Tiszadada község önkormányzatának képviseletében Mizser Zsolt polgármester. A tárlatot Kovács Géza közművelődés-szervező, önkormányzati képviselő nyitja meg. Zenei közreműködő a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola.

Z. A.
             

Kövessen minket a Facebookon is!