Helyi hírek 2023. november 7. 14:00

Pénzjutalomban részesült egy környezetvédelmi program díjazottjaként a Constatinum gimnáziuma

Képgaléria
Pénzjutalomban részesült egy környezetvédelmi program díjazottjaként a Constatinum gimnáziuma
A legaktívabb középiskola díjban részesült a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium gimnáziumi részlege a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által meghirdetett Kizöldítő című szemléletformáló programjában való részvételéért.

Az ünnepélyes átadót november 6-án az intézmény aulájában tartották, ahol Balla László alpolgármester, Bedő Tamás, Csongrád város polgármestere, a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Tárulás elnöke, Kincses Péter, a Double Decker Kommunikációs Ügynökség vezetője, a szemléletformálási projekt lebonyolítója, Illés Tibor projektmenedzser és Bozóné Simon Melinda projektmunkatársa vett részt.

A Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás ez évben megvalósult Kizöldítő című szemléletformáló programjában a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium gimnáziumi részlege delegálta az intézmény létszámához viszonyított legtöbb résztvevőt, ezért a legaktívabb középiskola díjban részesült. Ezzel az iskola egy 100 ezer forint összegű kötetlen felhasználású pénzjutalmat is nyert, amit a meglévő kerékpárparkjuk fejlesztésére fognak fordítani – tudtuk meg Mindák Józseftől, a Constantinum intézmény vezetőjétől.

– A Kizöldítő programot 2023 áprilisban indítottuk a térség környezetvédelmi szemléletformálás  fejlesztése érdekében. Elsősorban a gyerekeket, a fiatal lakosságot – az óvodástól a középiskolai diákokig – szerettük volna megszólítani ezzel a felhívással. A gyerekeknek a pedagógusaik segítségével egy feldatatlapot kellett kitölteni, majd visszaküldeni, amiben a környezettudatosságról és a helyes hulladékkezelés mikéntjéről kérdeztük őket. Összesen 14.816-an, mintegy 100 intézményből vettek részt ebben. Hat díjat osztottunk ki: kettőt az óvodák, kettőt az általános iskolák, és kettőt a középiskolák között, amiből az egyiket, a Constantinum intézménye kapta meg, mint a legaktívabb középiskola, akik az iskolai létszámához viszonyított legtöbb résztvevőt nevezték be a megmérettetésre – mondta el Bedő Tamás, Csongrád polgármestere, a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Tárulás elnöke.

V. B.
       

Kövessen minket a Facebookon is!