Közélet 2014. december 9. 17:45 Forrás: baon.hu

Hívja a rendőrséget ha felismeri a bankrablót!

Hívja a rendőrséget ha felismeri a bankrablót!
Akár Bács-Kiskun megyében is bujkálhat az a férfi, aki fegyverrel rabolt ki egy miskolci pénzintézetet. A rabló azonosításához és elfogásához olvasóink segítségét kéri a rendőrség.







A vékony testalkatú, fekete színű dzsekit viselő, barna, rövid hajú férfi november 26-án fél 12 körül ment be egy miskolci takarékszövetkezetbe. Az arcát eltakarva a nála lévő fegyverrel megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel az alkalmazottakat. A férfi megszerezte a pénzt, majd mikor el akart menekülni az egyik ügyfél, egy középkorú nő megpróbálta feltartóztatni, lerántotta a férfi fejéről az arcát eltakaró maszkot. A férfi és az asszony dulakodtak, a rabló megütötte a nőt, és egyszer a fegyverét is elsütötte. Végül a pénzzel együtt sikerült elmenekülnie a helyszínről. Az asszonyt nem találta el a golyó, a dulakodás közben könnyebb sérüléseket szenvedett.

A beszerzett kamerafelvételek és egyéb adatok elemzése alapján az elkövető körülbelül 170-180 centiméter magas, 35-40 év körüli, világosbarna hajú, fejtetején erősen kopaszodó, magyarul, akcentus nélkül beszélő férfi. A bankrabló ellen országos körözést adtak ki a rendőrök.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve az elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának a nap 24 órájában közvetlenül hívható 06-46/514-506-os telefonszámát. A 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámokon szintén a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. Emellett a névtelenség megőrzése mellett is bejelentés tehető az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13). A bejelentők adatait a Rendőrség bizalmasan kezeli.

 

Kövessen minket a Facebookon is!