Helyi hírek 2023. november 7. 11:00

Textíliák, formába öntve

Képgaléria
Textíliák, formába öntve
Horváth Richárd kiskunmajsai textilművész kiállítása nyílt meg Textíliák, formába öntve címmel november 6-án, hétfőn, a KSzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium aulájában. Az egykori kossuthos alkotót Csernyánszky Erzsébet, a kollégium egykori igazgatója méltatta, majd az intézmény diákjainak előadásában gitárra hangszerelt dalokat és Aranyosi Ervin, valamint Rab Andrea költők verseit hallgathatták meg a jelenlevők. A tárlat november 17-éig látogatható.

A textil-domborművek igazán különleges látványt nyújtanak, elkészítésükhöz Horváth Richárd gombokat, gipszfigurákat, láncokat és egyéb különleges anyagokat használt fel a festett kelmék mellett. Az ifjú művész merész képeit meg is lehet vásárolni.

Csernyánszky Erzsébet beszédében kiemelte: néhány évvel ezelőtt, amikor Ricsi még az intézmény tanulója volt, nagyon ambiciózus és kreatív szemléletű fiatalembert ismert meg a személyében. Ricsi kitartóan ragaszkodott álmához, hogy cukrász lehessen, de az iskola pedagógusai és Erzsébet is azon voltak, hogy meggyőzzék őt a maradásról, hogy elvégezze a divatvarró szakot. Milyen jól is tették – fogalmazódott meg sokunkban. Erzsébet egy kedves emléket is felidézett vele kapcsolatosan: pár évvel ezelőtt, az intézmény egyik vezetője egy Ricsi által tervezett és megvarrt ruhában jelent meg az iskola báljában, ahol mindenki dicsérettel nyilatkozott a műremekről.

Végezetül Ricsi vette át tőle a szót és háláját fejezte ki a megjelenteknek és egykori pedagógusának az elismerő szavakért. A megnyitón résztvevő diákoknak saját példáján keresztül szemléltette, mennyire fontosnak tartja, hogy hallgassanak tanáraikra, akik a legjobbat szeretnék belőlük kihozni. Az ünnepélyes összejövetel zárásaként átadott egy képet az iskola vezetőinek, amin a három szív a szeretetet, a három érem pedig a sikert szimbolizálja.

V. B.  

Fotó: Fantoly Márton  
        

Kövessen minket a Facebookon is!