Helyi hírek 2023. november 9. 08:00

Közgés Kávéház

Képgaléria
Közgés Kávéház
Pályaorientációs rendezvénysorozata első állomásaként az érdeklődő szülőknek mutatta be szakképzési kínálatát és a leendő kilencedikes osztályfőnököket a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum.

Iskolánk kedves hagyománya, hogy a beiskolázási évad nyitányaként először mindig legkedvesebb partnereit, a szülőket szólítja meg. A Közgés Kávéház olyan rendezvény, ahol kicsit másként beszélhetünk: barátságos fotelekben, tanáraink és diákjaink által felszolgált kávé, tea és aprósütemény mellett. Nyugodtan, személyre szólóan és hitelesen.

Egy este, ahol a családok megismerhetik iskolánk terveit, ahol nyugodtan megkérdezhetik gyermekük leendő tanárait és osztályfőnökét a választott képzés részleteiről, és választ kapnak a személyes kérdésekre is.

Az est nyitányaként Tasi Judit igazgatónő mutatta be iskolánk vezetését és a következő évfolyam segítésével megbízott kollégákat: Borbás Bernadettet, a 9/P, Tajti Bencét, a 9/V, Simon Hajnalkát, a 9/W, Losonczi Ádámot, a 9/KL és Franciáné Óbester Erzsébetet, a 9/NY osztály leendő osztályfőnökeit.

A folytatásban dr. Fekete Boglárka szakmai igazgatóhelyettes az iskola szakmai képzéseit, a felvételi eljárást és a végzősök későbbi karrier és továbbtanulási lehetőségeit vázolta. Érdekes, a közönséget is bevonó interaktív előadását követően pedig dr. Bánki Horváth Mihály igazgatóhelyettes, gyakorlati oktatásvezető beszélt a képzésekhez tartozó szakmai gyakorlatról.

Az előadások végeztével először Fekete Boglárka válaszolt a szülők időközben feltett kérdéseire, majd Tasi Judit igazgatónő foglalta össze az elhangzottakat. Az est ezután spontán beszélgetések sorozatává változott, és mi pont ezt szerettük volna elérni: reméljük, mindenki választ kapott felmerülő kérdéseire és segíthettünk a továbbtanulási döntés meghozatalában.

Pályaorientációs rendezvényeink hamarosan folytatódnak. November 14-én, kedden reggel nyolc órától Közgés kincskeresésre várjuk a nyolcadik osztályosokat, míg november 21-én, ugyancsak kedden reggel nyolc órakor iskolánk hagyományos nyílt napja kezdődik.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt és jó szívvel ajánljuk iskolánkat és képzéseinket mindenkinek, aki a gazdálkodás és menedzsment, a kereskedelem vagy a turizmus-vendéglátás területén tervezi középiskolai továbbtanulását.

Ahogy azt egyre ismertebb jelmondatunk mondja: „Az ágon ülőket megtanítjuk szállni – a szállni tudókat repülni tanítjuk”.

Reméljük, hamarosan találkozunk!

Bánki Horváth Mihály
   igazgatóhelyettes
             

Kövessen minket a Facebookon is!