Helyi hírek 2023. november 10. 14:00

Mátra alján, falu szélén…

Képgaléria
Mátra alján, falu szélén…
Az idén is megrendezte a „Club Net Cet” Egyesület a „Majd én megmutatom!” számítógépes rajzpályázatot, „Mátra alján falu szélén” címmel. Az állatvédelem témára sok gyermekrajz érkezett, ahol az alkotásokat zsűri bírálta el. A legjobb rajzok közé 60 tanulót választottak, a többi 52 diák elismerő oklevélben részesült. Az eredményhirdetésre október 27-én került sor Budapesten, a Kelenvölgyi Közösségi Házban.

"Egy ember valódi jellemét abból lehet
megismerni, ahogyan az állatokkal bánik."
/Paul McCartney/

Számos mese és történet szól bajba jutott állatokról, akik az emberek segítségével és gondoskodásával megmenekülnek. E témáról rajzoltak, festettek gyerekek és családok, barátok, fogyatékossággal élő felnőttek. A beérkezett több mint száz alkotásból kiválasztott képek vándorkiállításon láthatók.

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói ebben az évben is taroltak. Első helyezés ért el Besze Zsófia, aki idén, júniusban ballagott el a 8.a osztállyal. Szintén 1. lett Rácz-Szabó Réka, 8.z osztályos tanuló és Csikós Adrienn a 6.a osztályból. A második helyet szerezte meg Sikár Jázmin, a tavalyi 8.a-ból.

Négy tanuló ért el 4. helyezést, Csölle Anna 7.a osztályos tanuló, Dobos Laura, a tavalyi 8.z-ből, Juhász Levente 4.a osztályos tanuló és Olajos Eszter a 6.a osztályból. A többiek oklevelet kaptak. Az eredményhirdetésen és kiállításon  a Batthyány Lajos Általános Iskolát a tanulók közül a 8.a osztályos Samu Bodza és Hegedűs Sándor, a 8.z osztályból Fodor Petra Dorka, Gulyás Réka, Kiss Enikő, Rácz-Szabó Réka és Patai Emma képviselte, a gyerekeket Bakóné Nemcsok Ilona könyvtáros tanár és a koordinátor, valamint Szederkényi Barbara tanárnő kísérte el.

Forrás: clubnetcet.shp.hu, batthyanysuli.hu
                   

Kövessen minket a Facebookon is!