Helyi hírek 2023. november 10. 11:00

Közmeghallgatást tartott a képviselő-testület

Képgaléria
Közmeghallgatást tartott a képviselő-testület
Környezetvédelmi problémák, infrastrukturális fejlesztések és a közterületen lévő növényzet helyzete is napirendre került a november 9-i közmeghallgatáson.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete november 9-én közmeghallgatást tartott a városháza dísztermében. Az eseményen részt vett Csányi József polgármester, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, dr. Faragó Zsolt jegyző, dr. Füstös Magdolna aljegyző és több önkormányzati képviselő. A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehettek fel és javaslattal élhettek.

Napirendre került például a bikahegyi lakosokat érintő környezetvédelmi probléma. – A területen működő élelmiszertermelő cég a tavalyi bővítés óta jelentős mennyiségű gőzt termel, ami megnehezíti az ott élők mindennapi életét és balesetveszélyessé tette a közlekedést – számolt be egy bikahegyi lakos. Az ügy rendezése érdekében az önkormányzat a kormányhivatalhoz fordul.

Környezetvédelmi problémaként vetette fel egy petőfiszállási polgár a Duna-Tisza közének vízgazdálkodási helyzetét, felhíva a képviselő-testület figyelmét a Péteri-tó kiszáradására és a környező állatvilág elszegényedésére.

A város infrastrukturális fejlesztése kapcsán kérdésként merült fel a Mártírok utca 2. szám alatti épület homlokzatának felújítása. Csányi József polgármester válaszából megtudtuk, hogy a városházával szembeni épület rekonstrukciós terve 2 éve elkészült, de jelenleg nincs forrás az eredeti homlokzat helyreállítására. A közlekedési infrastruktúra kapcsán a járda-út csatlakozások ellenőrzését kérte egy helyi lakos, mivel azok sok esetben megnehezítik és balesetveszélyessé teszik a kerekesszékkel, babakocsival közlekedők életét.

A közterületen lévő növények helyzete is több kérdést felvetett. Szóba kerültek a főutcai virágágyások, amelyekbe a napokban telepítenek virághagymákat, valamint a közterületen lévő fák metszésének, kivágásának ügye is. Egy Wesselényi utcai lakos az ingatlana elé telepített fákkal kapcsolatban tett észrevételt, mivel azok rongálják a lakóingatlanát, a gyökérzet pedig tönkreteszi a járdát. Dr. Faragó Zsolt jegyző biztosította az érintett lakost, hogy problémát kezelik, és a fákat hamarosan kivágják.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton 
               

Kövessen minket a Facebookon is!