Kultúra 2023. november 11. 16:00

Vonós tanszaki hangverseny a zeneiskolában

Képgaléria
Vonós tanszaki hangverseny a zeneiskolában
Jótékonysági hangversenyre várták az érdeklődőket a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola vonós tanszakának tanárai és növendékei, november 10-én.

A Vonósok hete programsorozat folytatásaként a zeneiskola hegedűs, brácsás és gordonkás növendékei és tanárai adtak koncertet a félegyházi zeneszerető közönségnek. A hangversenyen a vonós tanszak legfiatalabbjaitól kezdve a legidősebbekig és tanáraikig mindenki bemutatkozott egy-egy szólóműsorszámmal, vagy kamaracsoporttal. A programban több magyar zeneszerző – többek között – Bartók Béla, Szervánszky Endre és Bihari János művei is szerepeltek, csakúgy, mint közismert külföldi zeneszerzőké, például Schuberté, Mozarté és Schumanné.

Fellépők: Buza Judit Polett hegedű, Molnár Sára Dóra hegedű, Juhász Eszter hegedű, Ördögh Szilárd brácsa, Varga Judit gordonka, Pesír Dorina hegedű, Csőke Csenge hegedű és felkészítő tanáraik: Hegyesi Judit hegedű, kamarazene, Szeriné Biró Ágnes hegedű, brácsa, kamarazene és Kurai-Kis Szilvia gordonka. Zongorán kísért Kasza Zsuzsanna és Pusker Imre.

G. E.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!