Kultúra 2023. november 12. 16:00

Az Alföld Quartet koncertezett Félegyházán

Képgaléria
Az Alföld Quartet koncertezett Félegyházán
Nagysikerű hangversenyt adott az Alföld Quartet a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában szervezett Vonósok hete programsorozat zárásaként, november 11-én.

A 2012 őszén alakult együttes célja, hogy a rendkívül gazdag kamarazenei irodalom remekeit mind szélesebb körben szólaltassák meg a dél-alföldi régió és távolabbi országrészek hangversenytermeiben, templomaiban, művelődési központjaiban. A 2017-ben Békés Megyei Prima Díjjal kitüntetett vonósnégyes – Ördög Ágnes hegedű, Szomorné Budai Mariann hegedű, Jankó Zita brácsa és Szomor István cselló – az elmúlt években régiónk egyik meghatározó zenei együttesévé nőtte ki magát.

A quartet fennállásának elmúlt éveit az elkötelezett muzsikusok hitvallása határozta meg: az igényesség, a profizmus, a szakmai alázat és érzékenység a közönség zenei, lelki nyitottságára. Mindezt november 11-én, a félegyházi zeneszerető közönség is megtapasztalhatta.

A vonósnégyes műsorában mindenki megtalálta a kedvére való dallamokat, hiszen a klasszikus és romantikus darabok mellett szórakoztató átdolgozásokat és filmzenét is hallhattunk. Az est során felcsendültek például Johann Pachelbel, Joseph Haydn, Antonín Dvorak és Franz Schubert művei. A jól ismert dallamok között Henry Mancini Oscar-díjas amerikai zeneszerző és a tangó történetének egyik ikonikus alakja, Carlos Gardel művei is elhangzottak.

G. E.
          

Kövessen minket a Facebookon is!