Helyi hírek 2023. november 21. 11:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
A hét ünnepei: kedden Szűz Mária bemutatása a templomban, szerdán Szent Cecília szűz és vértanú, pénteken pedig a vietnámi vértanúk emléknapja lesz.

1. Az édesanyák Szent Mónika Közössége e havi összejövetelét november 23-án, csütörtökön, délután 5 órától tartja a Jókai utcai közösségi házban. A közösség szentmiséje november 25-én, szombaton este 6 órakor lesz.

2. A Szent József Kör találkozója november 27-én, hétfőn este lesz fél 7-től a Közösségi Házban. Az édesapák jövő vasárnap este imádkoznak a szentmisében családjaikért.

3. Két hét múlva megkezdődik az Adventi szent időszak! Adventi koszorú készítésre hívják a hittanosokat december 1-jén, pénteken 16 órától a közösségi házba. Koszorúalapot a főplébánia ad, a díszítőelemeket és gyertyákat a gyerekek vigyék magukkal. Várják őket is szeretettel, segítség, ha jelentkeztek a hitoktatóknál. Az elkészült koszorúkat, illetve a családok koszorúit advent első vasárnapján, vagyis jövő vasárnap a 9-es és az esti szentmisén áldják meg. Kérik a testvéreket, hogy ha tehetik, vigyék magukkal a szentmisére.

4. Az adventi szent időben a rorate (hajnali) szentmisék 6 órakor kezdődnek majd, az irgalmasság rózsafüzérét az Oltáriszentség előtt a szentmisék után fogjuk elimádkozni.

5. Hálásan köszönik a karitász javára adott perselyadományokat. A karitász csoport karácsonyra továbbra is tartós élelmiszert gyűjt a szegények megsegítésére a templomban és a plébánián, december 10-éig.

6. A jövő évre miseszándékok írathatóak a plébánián. Jövő évi kalendárium és naptár kapható a templomi hátsó asztalnál és a plébánián.
            

Kövessen minket a Facebookon is!