Helyi hírek 2023. november 21. 12:00

Ván Jenő lakossági fórumot tartott a Nagyszőlő úti Gazdakörben

Képgaléria
Ván Jenő lakossági fórumot tartott a Nagyszőlő úti Gazdakörben
A Nagyszőlő úti Gazdakör épületében tartott lakossági fórumot Ván Jenő, a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője, november 20-án. Az eseményen jelen volt Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, Juhász László,  a városüzemeltetési osztály vezetője és Lénárt József, a városüzemeltetési osztály munkatársa.

– Folyamatosan javítjuk a körzet útjainak állapotát, de az időjárási körülmények hatásaival nem tudjuk felvenni a versenyt. Nagy szükségünk lenne egy ágfűrészre a fák metszéséhez, ugyanis kézi munkaerővel nehéz karbantartani a növények lombozatát. A körzetben rendben és folyamatosan működik a hulladékszállítás – foglalta össze Ván Jenő az aktualitásokat, majd a következő időszak közösségi eseményeit vette számba. Megtudtuk, hogy december 7-én Mikulás ünnepséget tartanak, december 18-án a Gazdakörben, majd 20-án Selymesben az időseket köszöntik fel karácsonyi ünnepélyükön.

Tőle Csányi József polgármester vette át a szót, aki hangsúlyozta: a város költségvetését jelentősen befolyásolta a tavalyi évben elszabadult energiaár-emelkedés, emiatt a beruházások üteme is visszafogottabb volt. Megvalósult azonban a Felsőtemető útjának újjáépítése, a lakótelepen út, parkoló és járdaépítési munkálatok folynak jelenleg is, a Móravárosban pedig új bölcsődét adtak át. A jövőben a Körpatika és a Dózsa György utca közötti járda- és zöldfelület-szakasz is megújul, a tervek szerint jövő tavasszal elkezdődik a Horváth Zoltán utca első szakaszának teljeskörű felújítása, a Csanyi úton pedig a kerékpárút megvalósítása. Jelenleg zajlik a Vasas-pálya rehabilitációjára vonatkozó közbeszerzési eljárás, így van esély arra, hogy a jövő évben megtörténik a kivitelezés. A 451-es számú főút felújításáról a tervek elkészültek, állami beruházásból körforgalom épül majd itt. Ehhez kapcsolódóan Gátérig kerékpárút kialakítását tervezik. Szó esett még a központi konyha önkormányzati kézbe vételének okairól és pozitív hatásairól.

– Jövőre ünnepeljük Kiskunfélegyháza várossá nyilvánításának 250. évfordulóját, amit egy helyi kiadvány kiadásával szeretnénk emlékezetessé tenni. Ebben a könyvben megtalálható lesz a város jelene és jövője, a díszpolgárok névsora, valamint a város történelmében meghatározó események képei, beszámolói. Ezt a kiadványt a helyi Tourinform irodában lehet majd megvásárolni. Jövőre kezdődnek a Móra-emlékév színvonalas programjai, aminek részét képezi a XXV. Libafesztivál eseménysorozata is – hangsúlyozta a polgármester, majd szívélyesen meghívta a jelenlévőket a december 2-án tartandó első adventi gyertyagyújtásra, amire ezúttal is az önkormányzat bejárata előtt kerül sor. Itt forralt borral és péksüteményekkel kedveskednek majd a vendégeknek. Végezetül örömmel jelentette be, hogy a város újra teljes díszkivilágítást kap az adventi és karácsonyi időszakra. 
 
A lakossági fórum végén a jelenlévők kérdéseket tettek fel a körzetet érintő ügyekben: a közvilágítás fejlesztéséről, új közlekedési táblák kihelyezéséről, valamint a gazdakör vízhálózatának fejlesztéséről. Ván Jenő válaszában elmondta, hogy vízhálózat fejlesztéséhez pályázati lehetőséget várnak, a táblák kihelyezés
ére pedig rövidesen sor kerül.

V. B.


Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!