Helyi hírek 2023. november 21. 16:00

Roma közmeghallgatást tartottak

Képgaléria
Roma közmeghallgatást tartottak
Közmeghallgatást tartott a városháza tárgyalójában a Roma Nemzetiségi Önkormányzat november 21-én, kedden. Az eseményen – ahol közérdekű kérdéseket lehetett feltenni Buza Flórián elnöknek, Magony János rendőr őrnagynak, az önkormányzat munkatársainak, valamint Balla László alpolgármesternek – népes számú érdeklődő jelent meg.

Panasz érkezett a Délibáb utcában rendszeresen gyorshajtókra, illetve a környéken elszaporodott kóbor kutyákra is. A panasszal élő lakos mielőbbi megoldást szeretne kérni a problémákra, mert ahogyan fogalmaz, már a mindennapi életüket zavarja a szabályokat be nem tartó autósforgalom és a kutyák kiszámíthatatlan viselkedése. A környéken lakók fekvőrendőrök kiépítését szeretnék, amire Balla László az alábbiakat válaszolta: – A városvezetés nem híve a fekvőrendőröknek, mert tapasztalatunk szerint nem vezet hosszútávú megoldásra, azonban a bontási és építési költségek nagyon magasak lennének. Magony János egyetértett az elhangzottakkal, inkább a sebességkorlátozó táblák kihelyezésében látná a megoldást. A megjelenteknek ígéretet tett egy későbbi helyszíni bejárás időpontjára, ahol szakmailag elbírálják a lehetőségeket. Az alpolgármester a kutyák mielőbbi összegyűjtését ajánlotta, amit a lakók a Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány munkatársaitól kérhetnek.

A megjelentek érdeklődtek az Alpári út 1. „a” és „c” épületetek felújítási időpontjáról, amire az alpolgármester a következő választ adta: – A város költségvetése korlátozott, de a megoldandó feladatok között szerepel ezeknek az épületeknek a rendbetétele is. Ehhez kiegészítésként Buza Flórián hozzátette, hogy folyamatosan keresik az uniós pályázati lehetőségeket.

Utolsó hozzászólásként a hulladékszállítás minőségére érkezett panasz, miszerint a szolgáltatást végző cég dolgozói nem kellő odafigyeléssel bánnak a kihelyezett kukákkal és esetenként a hulladéknak csak egy részét viszik el a gyűjtőedényekből. Balla László azt javasolta, hogy e-mailben tegyenek panaszt a cég ügyfélszolgálatán, ugyanis már nem az önkormányzat végzi ezt a feladatot.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton   
          

Kövessen minket a Facebookon is!