Helyi hírek 2023. november 24. 10:00

Hogyan közlekedjünk?

Képgaléria
Hogyan közlekedjünk?
A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola elsőseinek tartott órát Nemcsok Alexandra iskolarendőr, rendőrhadnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója a „Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra” program keretében.

A gyermekek tanórai keretek között havonta egy alkalommal foglalkoznak a biztonságos közlekedés szabályainak elsajátításával, a gyalogosokra, kerékpárosokra vonatkozó KRESZ előírások, a közlekedési táblák, a körültekintés, elsőbbségadás témaköreivel.

Az oktatási módszer lényege, hogy a rendőrök és pedagógusok egymást kiegészítve interaktívan, egymásra épülő jelleggel oktatják az általános iskolás tanulókat. A felmenő rendszerű projekt célja a diákok korosztályát, életkori sajátosságait figyelembe véve a közlekedési, balesetmegelőzési ismeretek átadása. A kidolgozott tematika szerint egy tanévben 10 alkalommal tartanak közlekedési tanórát. Az óra során a pedagógus átadja a tananyagot 30 percben, majd a jelenlévő egyenruhás rendőr a fennmaradt 15 percben ismétlés keretében visszakérdezi a hallottakat. Fontos a rendőri jelenlét ezeken a tanórákon, mert ez nyújtja a kezdeményezés hitelességét, komolyságát.

Forrás: batthyanysuli.hu
           

Kövessen minket a Facebookon is!