Helyi hírek 2023. november 26. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Krisztus király főünnepe – 2023. november 26.

Borítókép: iStock

1. A héten, csütörtökön Szent András apostol ünnepe lesz.

2. Hétfőn este, 17.30-kor Bibliaóra lesz a közösségi házban, szeretettel várják a testvéreket. A Szent József Kör találkozója november 27-én, hétfőn este fél 7-től lesz a közösségi kázban.

3. A héten lesz elsőpéntek, 24 órás szentségimádást tartanak reggel 6 órától, a férfiak zarándoklata Pálosszentkútra 17 órakor indul az Ótemplomtól. Elsőszombaton az esti szentmise előtt 17.30-tól a litániát imádkozzák.

4. Jövő héten, december 2-án, szombat este megkezdődik az adventi szent időszak.
Adventi koszorú készítésre hívják a hittanosokat december 1-jén, pénteken 16 órától a közösségi házba. Koszorúalapot a főplébánia ad, a díszítőelemeket és gyertyákat a gyerekek vigyék magukkal. Várják őket is szeretettel, segítség, ha jelentkeztek a hitoktatóknál. Az elkészült koszorúkat, illetve a családok koszorúit advent első vasárnapján, vagyis jövő vasárnap a 9-es és az esti szentmisén áldják meg. Kérik a testvéreket, hogy ha tehetik, vigyék magukkal a szentmisére.

5. Az adventi szent időben a rorate (hajnali) szentmisék 6 órakor kezdődnek majd, az irgalmasság rózsafüzérét az Oltáriszentség előtt a szentmisék után fogják elimádkozni. A szentmisék alatt lehetőség lesz gyónni.

6. A részletes adventi programokat a templomi hirdetőtáblán lévő plakáton olvashatják a testvérek. (Koszorúmegáldás, Szent Miklós köszöntése, Pálinkaszentelés, Betlehem megáldás, Adventi lelkigyakorlat Seffer Attila atyával, Szent Mónika közösség jubileuma…)

7. A karitász csoport karácsonyra továbbra is tartós élelmiszert gyűjt a szegények megsegítésére a templomban és a plébánián, december 10-éig.

8. A jövő évre miseszándékok írathatóak a plébánián. Jövő évi kalendárium és naptár kapható a templomi hátsó asztalnál és a plébánián.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!