Helyi hírek 2023. november 27. 18:00

Adventi forgatag a Waldorf intézményben

Képgaléria
Adventi forgatag a Waldorf intézményben
Ismét kinyitotta kapuit a Tiszta Forrás Waldorf Intézmény november 25-én, szombaton, hogy az adventi időszakhoz közeledve a szülők és gyerekek együtt készülődhessenek az év legszebb ünnepére.

Az Adventi forgatagon gyönyörű koszorúk születtek, szebbnél szebb díszek, az apró kezek angyalokat formáltak, és az elmaradhatatlan popcorn nyakláncok is elkészültek. Felnőtt és gyermekárusok hada várta portékáival a félegyházi Waldorf közösségét és az adventi készülődésre érkezett vendégeket. Aki a forgatag nyüzsgésében elfáradt, betérhetett a tizenkettedik osztály által berendezett sütizőbe, ahol teával, kávéval kínálták a nyugalomra, beszélgetésre vágyókat. A kicsiket régimódi moziban vártuk, a diavetítő szobában.

Az ötödik osztályosok termébe – amely Indiai Teaházzá varázsolódott – izgalmas illattok hívogatták a vendégeket, ahol csodás környezetben halk indiai zenét hallgatva, indiai teát kortyolgatva átadhatták magukat a régen vár baráti beszélgetéseknek. A gyerekek pedig India-epochájuk egyik csúcspontját élhették meg, megelevenedett a történelem. Sokan indai viseletben várták a teaházba betérőket.

Szombat estére aztán elcsendesedett az iskola. Falai őrzik a sok mosolyt, a meghitt találkozások hangulatát, az indiai füstölő illatát, a citera hangját. Hétfő reggel adventi énekekkel kezdtük közösen a napot, hangolódtunk a tanulós hétköznapokban az ünnepre.

Árvainé Volentér Éva
              

Kövessen minket a Facebookon is!