Helyi hírek 2023. november 29. 11:05

Megtartották a novemberi bizottsági üléseket

Képgaléria
Megtartották a novemberi bizottsági üléseket
Megtartották a városüzemeltetési és környezetvédelmi, a művelődési és szociális, valamint a jogi bizottságok üléseit november 27-én és 28-án a városháza tárgyalójában, hogy előkészítsék és megvitassák a november 30-ai képviselő-testületi ülés napirendi pontjait. A gazdasági ügyekkel foglalkozó bizottság határozatképtelenség miatt elmaradt.

– A városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság az egyebekkel együtt öt napirendi pontot tárgyalt. A téma fontossága miatt első témaként a Horváth Zoltán utca Attila utca felőli, 111 méter hosszú szakaszának burkolatfelújítási terveiről döntöttünk. Ez a szakasz rendkívül leromlott állapotú, az útfelület egyenetlen és bitumenhiányos. A burkolaton a hosszanti és keresztirányú repedések mellett hálós repedések is megjelentek. A burkolat helyi javítása már műszakilag és gazdaságilag sem indokolt. Ezen felül az ülésen szó esett még az önkormányzati bérlakások hasznosításáról, valamint szociális lakástámogatási kérelmek elbírálásáról – foglalta össze az elhangzottakat Bense Zoltán bizottsági elnök.

– A művelődési és szociális ügyekkel foglalkozó bizottság az egészségügyi ellátást érintő kérdésekben döntött: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a 6. számú házi gyermekorvosi körzetre vonatkozó feladatellátási szerződést kíván kötni dr. Preisz Fanni gyermekorvossal, aki november 8-án sikeres szakvizsgát tett. Dr. Hegedűs Éva gyermekorvos javaslattal fordult az önkormányzatunkhoz, amiben kifejti, hogy a gyermekügyelet visszaállítása érdekében egy olyan rendelési időn kívüli gyermekrendelést szeretne működtetni december 1-jétől, amely jelen helyzetben nagy segítség lenne a szülőknek és remélhetőleg a betegszámmal alá tudná támasztani az OMSZ felé azt az igényt, hogy szükség van a városban gyermekorvosi ügyeletre – mondta el dr. Kiss Ákos Csaba, a bizottság megbízott elnöke.

– Nyolc napirendi pontot tárgyalt a bizottság. Ebből az egyik legfontosabb, hogy az önkormányzat feladatellátási előszerződést kíván kötni dr. Preisz Fanni szakvizsgázott gyermekorvossal a 6. számú házi gyermekorvosi körzetre vonatkozóan. Ezen felül a bizottság egyet értett azzal, hogy az önkormányzat jövőre sem kíván adót emelni a helyi vállalkozói számára – tudtuk meg dr. Réczi Lászlótól, a jogi bizottság elnökétől.

V. B.
            

Kövessen minket a Facebookon is!