Program 2023. november 30. 14:00

Könyvtársarok – Várjuk együtt a Mikulást!

Könyvtársarok – Várjuk együtt a Mikulást!
Egy újabb hónap telt el az évből, így egyre közelebb kerülünk a kereszténység második legnagyobb ünnepéhez, a karácsonyhoz, amelyen Jézus földi születésére emlékezünk. Az azt megelőző időszak, az advent idén a megszokottnál később kezdődik, december 3-án gyullad fel az első gyertya. Előtte, december 2-án ünnepváró családi szombat délelőttre invitálja a kisgyermekes családokat, szülőket, nagyszülőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtár.



Az intézmény délelőtti programjaival a kicsik, a nagyok együtt hangolódhatnak a várakozás idejére és a karácsonyra. 9 órától 12 óráig kézműveskedéssel várják a könyvtárosok az ügyes kezűeket. Papírból készíthetnek adventi koszorút, amelyet akár kihelyezhetnek a bejárati ajtóra, hópelyhet, amelyet felfüggeszthetnek a fenyőfára és hóembert, amely kedves asztali dísz lehet.



A karácsonyi ajándékok beszerzésére is nyílik lehetőség. A félegyházi Parakletos Könyvesház a könyveiből és a társasjátékaiból rendez vásárt a bibliotékában.



9 órától a Fido Bácsi Közhasznú Alapítvány tart interaktív előadást a felelős állattartásról. Az alapítvány a menhelyen élő kutyusuk karácsonyát szeretné szebbé tenni, amihez a könyvtárba látogatók segítségét kéri. Adományként szívesen fogadnak plédet, jutalomfalatot, fertőtlenítő tisztítószert.



11 órakor kezdődik a Cimbora Produkció ingyenes, 40 perces zenés előadása. A szép díszlettel, humorral, vidámsággal fűszerezett műsor alatt a jelenlévők a városban elsőként találkozhatnak személyesen a Mikulással.
           

Kövessen minket a Facebookon is!