Helyi hírek 2023. november 30. 06:00

Pszichiátriai betegekért fogtak össze

Képgaléria
Pszichiátriai betegekért fogtak össze
Stigmán innen a teljesség felé címmel rendeztek gálaműsort november végén, Kecskeméten, az Ifjúsági Otthon Színháztermében. Az eseményen a félegyházi Holló László Képzőművész Kör tagjai is részt vettek.

A gálaműsorban levetített Lélek-út-mozaik című diaporámában többek között azon a maratoni festőversenyen született alkotások is feltűntek – a betegekkel készített fény-árnyék interjúk közben – amelyen ugyancsak képviseltették magukat a félegyházi alkotók. A műsort a Diridongók csoport dramatikus játéka és hangszeres műsor is színesítette.

A dr. Máttyássy Adrienn, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztálya osztályvezetője és a Főnix Madár Egyesület által szervezett megható ünnepségen jelen voltak a kisfilm szereplői is, akiket vastapssal üdvözölt a közönség. Ők voltak a figyelem középpontjában, érezhették az odafigyelést, a törődést, a feléjük áradó szeretetet, empátiát – fogalmazott Kissné Kovács Edit, a Kiskunfélegyházát képviselő csoport tagja hozzátéve: megtiszteltetés volt számukra, hogy részesei lehettek ennek a jótékonysági kezdeményezésnek, és kíváncsian várják a kiválasztott alkotásokból decemberben, Budapesten megrendezett kiállítást. Az ott eladott képek bevételét a pszichiátriai osztály támogatására fordítják.
         

Kövessen minket a Facebookon is!