Helyi hírek 2023. december 1. 11:00

Selymesben tartotta Ván Jenő az idei utolsó lakossági fórumát

Képgaléria
Selymesben tartotta Ván Jenő az idei utolsó lakossági fórumát
A Selymesi Közösségi Házban Ván Jenő, a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője megtartotta harmadik, egyben idei utolsó lakossági fórumát november 29-én, szerdán. Az eseményen az önkormányzat részéről Csányi József polgármester, a mezőőrség és a Városfenntartó Kft. képviselői voltak jelen.

– A város önerőből jó anyagi helyzetben van, azonban az uniós pályázati lehetőségek megrekedtek. A körzetemben folyamatosan zajlanak javítási munkálatok, karbantartások, az utak gréderezése, valamint a fák metszése. Örömünkre szolgál, hogy ez az épület, amiben most is vagyunk, már az önkormányzat tulajdonában van, illetve hamarosan a Selymesért Egyesület használatába fog kerülni. Ezért nagyon hálásak vagyunk az önkormányzatnak – fejezte ki köszönetét Ván Jenő, majd Csányi József vette át tőle a szót:

– Városunk jövője pozitív irányba halad, örülünk, hogy túl vagyunk az elmúlt évek nehézségein. Idén számos beruházást tudott véghezvinni a város, mint a Felsőtemető útjának aszfaltozása, a Petőfi-lakótelep út- és járdaszakaszainak felújítása. Ezek mellett közbeszerzési eljárás alatt van a Zöld város projekt második eleme, mint a Körpatika és a Kossuth ABC közötti Kossuth utcai rész, valamint a Vasas-pálya rekonstrukciójának kivitelezése – vázolta a polgármester a jövőbeni beruházások részleteit.

Elmondta, a Vasas-pálya felújítása kapcsán minden korosztálynak szeretnének kedvezni új kosár-, lovas-, foci- és pumpapályával, ami a gyerekek mozgáskoordinációját, egyensúlyérzékét fejleszti, valamint vizesblokkok és futópálya is épül majd. A polgármester hangsúlyozta, a város adóbevételei nőttek, azonban ezzel együtt az állam felé a pénzügyi kötelezettségeik is növekedtek. Azon vannak kollégáival, hogy a fenntartásuk alá eső épületek energiaforrásainak csökkentését meg tudják oldani, így a strand világítás- és fűtéskorszerűsítését minél hamarabb el szeretnék kezdeni. Ehhez a beruházáshoz kapcsolódott a strand és a sportcsarnok épületének napelempanellel való felszerelése is. Csányi József kitért a jövő évi nagy városi rendezvények felsorolására, amiből a legközelebbi február 4-én lesz, amikor Kiskunfélegyháza várossá nyilvánításának 250. évfordulóját ünnepeljük. Ennek kapcsán a város egy helyi értékeket felsoroló könyvet ad ki, amit a helyi Tourinform irodában lehet a későbbiekben megvásárolni. Végezetül pedig bejelentette, megjelenik egy helyi nevezetességeket bemutató kisfilm is, amin egy fiatal párnak a képzeletbeli találkozásán keresztül fedezhetjük fel Kiskunfélegyháza helyszíneit.

A lakossági fórum utolsó részében visszatérő problémákat vázoltak a megjelentek, mint a kóbor kutyák zavaró jelenléte, a közvilágítás hiánya, a közterületeket jelző táblák állapota. A polgármester ígéretet tett a problémák lehetőségeik szerinti megoldására.

V. B. 

Fotó: Fantoly Márton
      

Kövessen minket a Facebookon is!