Helyi hírek 2023. december 1. 12:00

Megújulhat jövőre a Horváth Zoltán utca egy szakasza

Képgaléria
Megújulhat jövőre a Horváth Zoltán utca egy szakasza
21 napirendi pontban hozott határozatot Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete november 30-án, csütörtökön. Az ülést Csányi József polgármester távollétében Balla László alpolgármester vezette le.

Döntés született többek között a Horváth Zoltán utca Attila utca felőli, 111 méter hosszú, rendkívül rossz állapotú szakaszának burkolatfelújításáról. Amint az az előterjesztésben is szerepel, az érintett útfelület egyenetlen, toldozott-foldozott, bitumenhiányos, egységesen lesoványodott, kátyús. A burkolat lokális javítása már műszakilag és gazdaságilag sem indokolt.

A beruházás során részben a meglévő aszfaltburkolatú út felújítására kerül sor, a meglévő aszfaltburkolat megerősítésével, a tervezési szakasz elején és végén a szintbeli csatlakozások megoldása érdekében a meglévő burkolat elbontásával és új, méretezett pályaszerkezet építésével, valamint a csatlakozó burkolatok szintbehozásával. Az útépítési feladatokat az utca társasházak felőli oldalában található parkolók, valamint járdaszakasz új betonkő-burkolattal történő rekonstrukciója egészíti ki. A meglévő garázsbejárók helyreállítása is megtörténik új, méretezett beton pályaszerkezet építésével. Az előterjesztés szerint a fejlesztéssel minimálisra csökkenthető a jelenlegi leromlott állapotból és az útszakasz számottevő gyalogos- és gépjárműforgalmából adódó közlekedésbiztonsági kockázat. A tervezői költségbecslés alapján a kivitelezés becsült költsége bruttó 95 millió forint, a műszaki ellenőri feladatok ellátásának forrásigénye pedig bruttó 2,54 millió forint. A beruházás a tervek szerint 2024. első felében megvalósulhat.

Döntés született arról is, hogy a 3-as számú vegyes fogorvosi körzetet a jövőben dr. Horváth Vanda, míg a 6-os számút dr. Néma Viktória látja el. Az évek óta helyettesítéssel ellátott 6-os számú gyermek háziorvosi körzetben pedig dr. Preisz Fanni gyermekorvos várja 2024. január 1-jétől a kis betegeket.

Fotó: Fantoly Márton  
            

Kövessen minket a Facebookon is!