Helyi hírek 2023. december 3. 10:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Advent első vasárnapja – 2023. december 3.

1. Vasárnap délután 4 órakor szentségkitétellel szentségimádás kezdődik.

2. Az adventi időben hétköznaponta csak reggel 6 órakor tartanak szentmisét.

3. December 7-én, csütörtökön délután 4 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hivatásokért.

4. December 9-én, szombaton este 5 órakor a második adventi gyertya gyújtása lesz a városháza előtt.

5. Egyházközségi Mikulás keresi fel azokat a családokat, akik ezt kérik. Az érdeklődő családok jelentkezzenek a plébánián.

6. Várjuk a plébánián azokat a jegyespárokat, akik a Szent István Templomban szeretnének egyházi házasságot kötni 2024-ben.

7. A Zenebarátok Kórusa december 10-én, vasárnap délután ½ 4-től tartja adventi koncertjét a templomban. A hangverseny miatt elmarad a Rózsafüzér Társulat találkozója.

8. Adventi lelkigyakorlatos beszédek lesznek a templomban december 14-én, 15-én és 16-án, az esti szentmisében. A beszédeket Ruskó Norbert kerekegyházi plébános atya fogja mondani. Kérik a kedves híveket, a lelkigyakorlat alatt végezzék el karácsonyi szentgyónásukat!

9. Betlehemkészítő pályázatot hirdetnek. Bárki pályázhat tetszés szerinti anyagból készített betlehemmel. Az elkészített pályaműveket december 20-áig kérik bevinni a plébániára.

10. Írják a jövő évi szentmiséket. Kérik, hogy akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a plébániára.

11. Közeledik az év vége. Kérik a kedves híveket, hogy aki még nem fizette be az egyházi adót, fizesse be. Ezt megteheti a plébánián, vagy postai csekken, amelyek a templomi padok mögötti asztalról elvihetők.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!