Helyi hírek 2023. december 6. 06:00

Utak a múltba és a jövőbe – Pályaorientációs nap a Móra gimiben

Képgaléria
Utak a múltba és a jövőbe – Pályaorientációs nap a Móra gimiben
A pályaorientációs nap a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban a tanév egyik meghatározó eseménye már 2018 óta. Idén december 2-án került sor erre a programra, amelynek keretében 21, ma már felnőtt diákunk tért vissza előadóként az osztálytermekbe egykori osztályfőnöke vagy kedves tanára meghívására.

Minden vendégünk nagy alázattal és felkészülten állt a “kritikus közönség” elé, hogy beszámoljanak egy-egy hivatás, képzési terület sajátosságairól. A szakmai életút mérföldkövei mellett a személyes példák, a jó és rossz döntések következményei, megtapasztalások és tanulságok, lehetőségek és tervek szintén fókuszba kerültek az előadások és beszélgetések során. Diákjainkat nemcsak az előadások informatív jellege, hanem a meghívott előadók nyílt őszintesége, közvetlensége, segítő hozzáállása, a prezentációk profizmusa is motiválta.

Ezen a napon az egykori mórás diák a múltjával, a jelen mórás diákja pedig a jövőjével néz szembe. Ez a szembesülés pedig megindító és felemelő nekünk, tanároknak is: azon ritka alkalmak egyike, amikor megérezhetünk valamit munkánk hosszabb távú eredményéből.

Hála és köszönet nektek: Bódi Zsolt agrármérnök, vállalkozó (NEOCONS Zrt.); Lantos Réka tervezőgrafikus; Kerpics Judit irodalomtudományi phd.(SZTE); Szegezdi Szabina joghallgató, Lloyds Banking Group, UK; Parczen Anna régész (Norvégia); Bolvári-Varga Vivien közgazdász, pszichológus; Faragó Gábor kockázatelemző matematikus; Dencs Marica kézműves vállalkozó; Veres Zsolt geológus; Faragó Dorka materials manager; Fekete Richárd vegyészmérnök; Tóth Anett pedagógus; dr. Nagy Gergely radiológus rezidens; dr. Rekedt Gréta rendőr főhadnagy; dr. Tóth Bettina orvos és Dósayiné Fazekas-Szűcs Vivien mentőtiszt; dr. Iványi Zoltán vegyész; F. Takács István pszichológus, tréner, biológus; Horváth Ábel gazdaságinformatikus; Póka-Bodnár Zsófia HR generalista; Vas Bianka marketing szakember. Külön köszönet Bata Szilvia tanárnőnek, aki előadóként kitárulkozott számunkra, és Cseklye Balázs 12/A osztályos tanulónak, aki a Mathias Corvinus Collegiumról nyújtott személyes hangvételű tájékoztatást!

A szervezőmunkát Kisné Letkó Bernadett, Kissné Fekete Éva, Kovácsik Zita tanárnők, Jellinek Levente DÖK elnök és a kísérő diákok vállalták.
Fotók: Médiaműhely
György Albert 11/E osztályos tanuló.

Dr. Kása Zsuzsanna
igazgató, Móra Ferenc Gimnázium
                       

Kövessen minket a Facebookon is!