Helyi hírek 2023. december 10. 14:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Advent 2. vasárnapja – 2023. december 10.

1. Hálásan köszönik a testvéreknek, hogy a Karitász tartós élelmiszergyűjtésében ilyen lelkesen és bőkezűen részt vettek, Isten fizesse meg jó szándékukat! A Karitász Bolt a két ünnep között zárva tart, nyitás január 5-én, pénteken. A bolt működtetéséhez a karitász csoport segítők jelentkezését várja!

2. Hétfőn, 17.30-kor Bibliaóra lesz a közösségi házban.

3. Az adventi szent időben a rorate (hajnali) szentmisék 6 órakor kezdődnek, az irgalmasság rózsafüzérét az Oltáriszentség előtt a szentmisék után imádkozzák. A szentmisék alatt lesz gyónási lehetőség. Reggel 7 órakor adventben nem lesz szentmise, este 6 órakor továbbra is tartanak szentmisét.

4. December 13-án, hétfőn Fatimai nap lesz, déli 12 órakor ünnepi szentmisét mutatnak be a Fatimai Szűz tiszteletére. Előtte fél 12-től a rózsafüzért imádkozzák a családokért és az egyházközségért. A Mária Tisztelők Köre ezen a napon este 6 órára várja a testvéreket közös imádságra a Mártírok u. 7. szám alá.

5. A templom karácsonyi nagytakarítása december 16-án, szombaton reggel 8 órától lesz. Kérik a testvérek segítségét.

6. Advent 3. vasárnapján az este 6 órai szentmisében pálinkaszentelés lesz, majd a 4. vasárnapon a templom betlehemét áldják meg.

7. A templom karácsonyi díszítésére a középső perselybe gyűjtenek, illetve idén is elindították a „Fogadj örökbe egy karácsonyfát!” akciót. Szeretettel hívják a családokat, közösségeket, baráti társaságokat, hogy támogassák a templom karácsonyi dekorációját egy-egy karácsonyfa árával, jelképes örökbefogadásával. Részletek a plébánia irodáján.

8. A karácsony előtti betegellátás advent utolsó hetében lesz, kérik, hogy akiknek családtagja szeretné otthonában elvégezni szentgyónását és szentáldozását, a sekrestyében vagy az irodában jelentkezni szíveskedjen.

9. A karácsonyi pásztorjátékot december 24-én, vasárnap 15 órakor és 23 órakor mutatja be az ifjúsági csoport. Mindenkit szeretettel várnak!
               

Kövessen minket a Facebookon is!