Helyi hírek 2023. december 16. 14:00

Egy misztikus kalandregény születése

Képgaléria
Egy misztikus kalandregény születése
December 13-án egy különleges utazáson vehettek részt azok, akik ellátogattak a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba. Az első könyves Búcsú Alinda mutatta be „A delamár” című zsebkönyvét. A hátborzongató és rejtélyes kalandregény írójával és illusztrátorával, Török Tamással beszélgetett Pilán Éva, a Rádió Smile műsorvezetője.

Abonyi Szilvia köszöntője után a vendégek ámulattal hallgatták, ahogy az író szerényen mesélt arról,
hogyan született meg ez, az egyáltalán nem mindennapi könyv. Olyan belső vívódásokat, másképpen felszínre nem hozható érzelmeket jelenít meg a műben, amelyek első ránézésre távol állnak tőle. Külföldi munkája, és összességében az élete során többször is voltak olyan víziói, amelyekről előfordult, hogy képtelen volt eldönteni, hogy a valós vagy csak a képzelet játszik vele. Két kisgyermek mellett már jóval nehezebb az alkotásra koncentrálni, ebben nagy segítség számára a nagyszülők jelentléte. Aki írással foglalkozik tudja, hogy van olyan állapot, amikor az ember teljesen ihletett állapotban van és előfordul, mikor csak néhány sor jut az eszébe. Ezeket a sorokat, mindig éppen akkor, abban a pillanatban érdemes lejegyezni, hiszen később, amikor újra toll kerül a kézbe, abból már lehet dolgozni. Alindától nem áll távol a spirituális gondolkodás, az élet és halál körforgásának kérdése.

Ezeket a gondolatokat, eszméket tükrözi ez a könyv is. A könyvbemutatót még színesebbé tette, hogy az illusztrációkat a helyszínen kiállítva megtekinthette a nagyérdemű. Ezek születéséről Tamás úgy nyilatkozott, hogy a leírás egészen eredeti képi világot adott, ezáltal többszöri tökéletesítés után születtek meg a lenyűgöző rajzok, amelyek egytől-egyig tökéletesen passzolnak a kötetbe.

T. L.

Fotó: Fantoly Márton
          

Kövessen minket a Facebookon is!