Helyi hírek 2023. december 17. 14:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Advent 3. vasárnapja, Gaudete-vasárnap – 2023. december 17.

1. 100 csomagot adott át a rászorulóknak a karitász-csoport karácsony ünnepére. Isten hálálja meg a csoport és a jótékonykodók áldozatát! A megnövekedett feladatok miatt a karitász-csoport segítők, új tagok jelentkezését várja. A Karitász bolt a két ünnep között zárva tart, nyitás január 9-én, kedden.

2. Hétfőn, 17.30-kor Bibliaóra lesz a közösségi házban, utána a Szent József Kör találkozója lesz 18.30-tól.

3. Jövő héten továbbra is 6 órakor kezdődnek a roráte (hajnali) szentmisék, amelyek ideje alatt gyónási lehetőség lesz. Reggel 7 órakor adventben nincs szentmise, este 6 órakor viszont igen.

4. A templom karácsonyi díszítésére a középső perselybe gyűjtenek, illetve folytatódik a „Fogadj örökbe egy karácsonyfát!” akció. Hálásan köszönik az eddigi felajánlásokat és támogatást.

5. A karácsony előtti betegellátás jövő héten lesz, kérik, hogy akiknek otthon fekvő beteg családtagja szeretné elvégezni karácsonyi szentgyónását és szentáldozását, a sekrestyében vagy az irodában jelezze.

6. December 24-én, advent 4. vasárnapján délelőtt a szokásos vasárnapi miserend lesz. A Karácsonyi pásztorjátékot vasárnap 15 órakor és 23 órakor mutatja be az ifjúsági csoport. Szeretettel várnak mindenkit. Délután 4 órakor előesti szentmisét tartanak, majd éjfélkor ünnepi szentmise kezdődik Urunk, Jézus Krisztus születésnapja tiszteletére.

7. December 25-én és 26-án vasárnapi, ünnepi miserend lesz, viszont 26-án, a Kalmár kápolnában már nem lesz szentmise.

8. A két ünnep között, december 27-étől 29-éig csak reggel 7-kor lesz szentmise, az iroda ezekben a napokban csak délelőtt tart nyitva.

9. December 31-én, az év utolsó napján lesz Szent Család vasárnapja, délelőtt a szokásos vasárnapi miserend lesz érvényben, és minden szentmisén külön áldásban részesítik a családokat. Az év végi hálaadás délután 4 órakor kezdődik majd. Január 1-jén, hétfőn, Újév ünnepén vasárnapi miserend lesz.

10. Az ünnepek miserendjét a templomi hirdetőtáblán lévő plakáton is olvashatják a testvérek.
                           

Kövessen minket a Facebookon is!