Helyi hírek 2023. december 16. 21:00

A harmadik gyertya is fellobbant a város adventi koszorúján

Képgaléria
A harmadik gyertya is fellobbant a város adventi koszorúján
Advent harmadik szombatján, december 16-án az öröm rózsaszín gyertyája is fellobbant Kiskunfélegyháza adventi koszorúján. A meghitt eseményre nagyon sokan ellátogattak a városháza elé, ahol Bajzák Andrea ifjúsági referens Lendvay Hedvig Karácsonyi utazás című versével köszöntötte a megjelenteket. Az öröm rózsaszín gyertyáját Szabó Péterné, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója és Csányi József polgármester gyújtotta meg.

– „Boldog, aki hitt, mert beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neki." – Hatvani Zsófia, a kiskunfélegyházi Református Templom lelkipásztora Lukács evangéliumából idézve hívta fel a figyelmet az ígéretek erejére és azok betartásának kötelezettségére: – Azokat az ígéretek, amiket Isten a prófétákon át folyamatosan mondott: eljön a megváltó, akiben felépül az életünk, helyre kerülnek a kapcsolataink, meggyógyulhatunk, megszabadulhatunk, megtisztulhatunk, helyre állhatunk, mind betartotta. Isten nem hazudik. Amit ő ígér, azt megteszi. Csak azt tudom nektek mondani, Istennek erre a vajúdó, kínlódó, megtépázott világunkra is van ígérete. De nemcsak átfogó, globális értelemben, hanem a mi életünkben is. Szeretne Isten hozzánk szólni és ígéretet tenni mindannyiunknak a megváltásra, mert látja a félelmünket, a fájdalmunkat, a megtörtségünket, az éhségünket.

Ezt követően a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tanári kara és diákjai zenés és prózai előadással tették még szebbé az eseményt.

Végezetül Csányi József és Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója kisorsolta a jelenlévők között azokat a csodaszép mézeskalács házikókat, amiket a Mézeskalács Meseváros kiállításra ajánlottak fel Kiskunfélegyháza lakosai.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton   
          

Kövessen minket a Facebookon is!