Helyi hírek 2023. december 17. 14:55

Ünnepi hangolódás a fúvószenekarokkal

Képgaléria
Ünnepi hangolódás a fúvószenekarokkal
Több filmzene és közismert mű is felcsendült december 16-án a Kiskunfélegyházi Ifjúsági és Koncert Fúvószenekar hagyományos karácsonyi hangversenyén. Az együttesek december 17-én, vasárnap 18 órától ismét várják a zeneszerető közönséget a Constantinum sportcentrumában.

Több évtizedes hagyományát folytatva, idén is karácsonyi koncerttel kedveskedett a városnak a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület. A december 16-i hangversenyen mindenki számára ismert dallamok, filmzenék, musicalrészletek csendültek fel. A műsor kezdetén Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy a városban nem lenne karácsonyi készülődés a fúvószenekarok ünnepi hangversenye nélkül. Hozzátette azt is, hogy a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar utánpótlása megfelelő, hiszen az Ifjúsági Fúvószenekarban évről-évre egy több fiatal tehetség zenél. – A koncerteken látjuk azt, hogy a következő generáció milyen tehetséges, ezzel biztosítva van az is, hogy még nagyon sokáig karácsony előtt koncertet adjon nekünk a fúvószenekar. Az együttesek ezzel a programmal is segítenek abban, hogy a lelkünket, a szívünket egy kicsit ünnepibe öltöztessük. Ennek szellemében kívánok mindenkinek boldog, békés karácsonyt! – fogalmazott Csányi József.

A koncert nyitányaként meghitt, ünnepi dallamok csendültek fel: a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar előadásában a Mennyei fény című darabot hallhatta a közönség. Ezt a Pocahontas rajzfilm részletei követték Kis-Fekete Vilmos vezényletével, végül pedig néhány rockdallam fúvószenekari átirata hangzott el. A program folytatásaként a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar lépett színpadra Tóth László vezetésével. Első műsorszámként Jan Van der Roost Canterbury Chorale című darabját adták elő. A műsorszámmal egyben Pap János több évtizedes támogató munkáját is megköszönték. Az egyesület patrónusát oklevéllel örökös tiszteletbeli taggá fogadták a koncerten.

A zenekar előadásában több közismert filmzene is felcsendült: a muzsika hangján megelevenedett például a fiatal varázsló, Harry Potter alakja, a galaxis őrzői, a Macskák musical és a Reszkessetek betörők! szereplői. Meglepetés műsorszámként részlet hangzott el a Schindler listája fim zenéjéből, hegedűn szólót játszott Szeriné Bíró Ágnes, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanára. A koncert, a hagyományokhoz híven, karácsonyi énekkel zárult, a két fúvószenekar és a közönség közös előadásában.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
         

Kövessen minket a Facebookon is!