Közélet 2014. december 14. 16:30 Forrás: MTI

Torlódások várhatók hétfőn Budapesten a forgalomlassító demonstráció miatt

Torlódások várhatók hétfőn Budapesten a forgalomlassító demonstráció miatt
Hétfőn 7 órától 17 óráig forgalomlassító demonstrációt tartanak az M3-as és az M5-ös autópálya fővárosi bevezető szakaszain, a III. kerületi 11-es főúton, a XI. kerületi Egér úton, az Andrássy úton, a budai alsó rakparton és a rakpartról a Margit hídon át a Kossuth Lajos térre vezető útvonalon. Torlódások várhatók, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a kötöttpályás közösségi közlekedést ajánlja.


A BKK szombati, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tüntetés miatt a legnagyobb torlódások a Krisztina körúton, az Attila úton és a Margit körúton várhatók, de forgalmi dugóra kell számítani a fővárosi bevezető útvonalakon, valamint a közép- és észak-budai utakon is, ezért azt kérik, hogy aki teheti, autó helyett HÉV-vel vagy vonattal utazzon a fővárosba, Budapesten pedig használja a kötöttpályás közlekedési járatokat, a metrót, a HÉV-et és a villamosokat.

Hozzátették: aki mégis autóba ül, közép- vagy észak-budai úti célját Dél-Buda felől az M0-s autóúton vagy a pesti rakpartokon keresztül közelítheti meg.

A közlemény szerint 7 és 16 óra között lezárnak egy sávot az M3-as autópályán (a Szilas pihenő és a Szentmihályi út között), a III. kerületben, a 11-es főúton és az Andrássy úton. Reggel 7 és 8 óra között lezárnak egy-egy sávot az M3-as és az M5-öt autópálya bevezető szakaszán, valamint a XI. kerületi Egér úton. Utóbbi három helyszínről reggel 8 órakor a budai alsó rakpart Lánchíd és Margit híd közötti részére autóznak a demonstrálók, ezért a rendőrség eltereli a budai alsó rakpart északi irányú forgalmát a Döbrentei térnél a Krisztina körút és az Attila út felé - írták. Nagyobb torlódás esetén a Műegyetem rakparti, illetve a Rákóczi hídi lehajtókat is lezárják.

A tüntetők gépkocsijukat az alsó rakparton hagyva, gyalogosan a Parlamenthez vonulnak körülbelül 11 órakor az Angelo Rotta rakpart-Margit híd-Balassi Bálint utca útvonalon, majd petíciót adnak át, ezután ugyanezen az útvonalon visszatérnek a budai alsó rakpartra. A demonstráció 17 órakor ér véget.

A szakszervezetek hétfőn országos félpályás útlezárással tiltakoznak a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései, köztük a korkedvezményes nyugdíj eltörlése és a cafeteria többletadóterhei ellen - ezt Gaskó István, a tiltakozó akciót szervező Liga Szakszervezetek elnöke jelentette be szerdán.

Fotó: illusztráció

 

Kövessen minket a Facebookon is!