Kitekintő 2024. február 13. 16:00

Nagyon hasznos új funkciót építenek a Gmailbe

Nagyon hasznos új funkciót építenek a Gmailbe
Érkezik a hangalapú parancsok alapján, helyettünk megfogalmazott levelek kora.

A Google által tavaly bemutatott új, Help me write funkciót bővítik egy olyan újdonsággal, amelynek segítségével még egyszerűbb lesz a levelek megírása – számolt be blogbejegyzésében a The Sp Android.

A Help me write, amely a weben és az alkalmazásban egyelőre nem elérhető minden felhasználó számára, jelenleg írásban megadott parancsokat követve képes megfogalmazni helyettünk szövegeket. A Google fejlesztése nyomán a mesterséges intelligenciával dolgozó technológiáját hangalapú vezérléssel is irányíthatjuk hamarosan.

A blog megjegyzi, androidos készülékeken hasonló feladatot a mikrofongomb megnyomásával is megoldhatunk, ugyanakkor a Google verziójának előnye, hogy mindezt közvetlenül magába a Gmail alkalmazásba építik be, így zökkenőmentes élményt és felhasználói felületet kínál. 

A funkció használata valóban roppant könnyűnek tűnik, mindösszesen két gombot kell megnyomni. Amikor elkezdünk írni egy új e-mailt, automatikusan felugrik a hangbeíró felület egy nagy mikrofonnal, amelyre rákattintva elindul a felvétel és elmondhatjuk az utasításainkat, majd ha végeztünk, ezt a második gombbal jelezhetjük, és az AI elkészíti az e-mailt.

Arról, hogy a Google mikor fogja ezt a funkciót mindenki számára bevezetni, a blog nem tudott információval szolgálni – írta meg a Startlap.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!