Kultúra 2024. február 19. 10:00

Kultúrsarok – Moziklub – Magyar filmek kéznyújtásnyira

Kultúrsarok – Moziklub – Magyar filmek kéznyújtásnyira
Ingyenes vetítésekkel várja a filmszerető közönséget a Móra Ferenc Művelődési Központ Moziklubja minden második héten, ahol klasszikus és kortárs magyar filmeket élvezhetnek az érdeklődők.

2023 végén egy új kezdeményezés indult útjára, ami egy országos filmklub-hálózat megszületését tűzte ki célul. A Nemzeti Művelődési Intézet és a Nemzeti Filmintézet összefogásából megszülető Moziklub mára már az ország számos területén szervez beszélgetésekkel egybekötött vetítéseket, közelebb hozva ezáltal a magyar filmeket az emberekhez. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Móra Ferenc Művelődési Központ is, ahol minden második héten, általában szerdánként 18 órától várjuk a kikapcsolódni vágyó közönséget. Kamaratermünk kényelmes és otthonos szobává alakításával, széles vásznunkkal és hangtechnikánkkal igazi moziélményt szeretnénk nyújtani a résztvevőknek, ahol az általuk hozott nassolnivalók társaságában élvezhetik a magyar filmtörténet legérdekesebb alkotásait.



A vetítés után egy rövid beszélgetés következik a Moziklub vezetőjének segítségével. Ennek során körbejárjuk a film legjobb pillanatait, megnézzük mitől is értékes az alkotás és mindenki elmondhatja véleményét a látottakkal kapcsolatban. Ezután a Moziklub tagjai együtt választják ki a következő filmet, ezzel garantálva, hogy a jelenlévők számára érdekes filmek kerüljenek terítékre.

A Moziklub következő vetítése február 28-án, szerdán 18 órakor lesz. A kiválasztott filmről a művelődési központ Facebook-oldalán és a kihelyezett szórólapokon tájékozódhatnak az érdeklődők!

                 

Kövessen minket a Facebookon is!