Helyi hírek 2024. február 15. 16:00

Elfogadta a képviselő-testület a város 2024. évi költségvetését

Képgaléria
Elfogadta a képviselő-testület a város 2024. évi költségvetését
29 napirendi pontot vitatott meg Kiskunfélegyháza város képviselő-testülete a február 14-én, szerdán megtartott ülésén. A grémium egyebek mellett elfogadta a város 2024. évi költségvetését.

Csányi József polgármester összefoglalása szerint a stabil, betartható összegeket tartalmazó előirányzatok komoly fejlesztéseket is lehetővé tesznek.

A fejlesztések és a városra szánt működtetési pénz mellett a képviselők 300 millió forintos tartalékot képeztek a város kasszájában. Emellett jut pénz a civil szervezetek és a sportszervezetek támogatására, mégpedig a korábbi 10-10 millió forint helyett idén 15-15 millió forint összegben, az 500 ezer forintos diáksport támogatási keret mellett.

A kórház és a szakrendelések támogatásának hagyománya is folytatódik, többek között 8 millió forinttal segíti a város egy, az endokrinológiai szakrendelés számára szükséges eszköz megvásárlását.

Emelt forrást kap idén a kutyamenhelyet működtető Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány, mert a képviselő-testület akceptálta erre vonatkozó kérelmüket. Az eddigi 10 millió forintos támogatás 15 millió forintra emelésére a dráguló fenntartási – bér, karbantartási, üzemanyag – költségek, gyógyszer és állategészségügyi szolgáltatási díjak miatt volt szükség.

Továbbra is működni fog a közterület-felügyelet és a rendőrök közös gyalogos járőrszolgálata, ennek költségvonzatát tartalmazza a költségvetés. Ahogy a felsőoktatásban tanuló félegyházi hallgatók is változatlanul számíthatnak arra, hogy a város hozzájárul a Bursa Hungarica ösztöndíjak fennmaradásához.

A fejlesztési tervekről korábban már részletesen beszámoltunk. (
Erről itt olvashatnak.) A költségvetés tartalmazza a Dózsa György utca felújítását, a Felsőtemető új ravatalozójának megépítését és a környezet szépítését, valamint a Csanyi úti új kerékpárút megépítését a Szentesi út és a gyárak előtt lévő vasúti átjáró között.  

Továbbra is támogatja az önkormányzat a helyi buszközlekedés szervezését, így változatlan feltételek mellett tudnak üzemelni a helyi buszjáratok.

Emeli a város a szociálisan rászorulók támogatását, növekednek a jövedelmi határok, valamint a szociális tűzifaprogramban a korábbi mennyiség másfélszeresére növelték a rászorultak részére kiosztható mennyiséget. 

T. T.

Fotó: Fantoly Márton    
         

Kövessen minket a Facebookon is!