Fülöpjakab 2024. március 5. 10:00

Bakró László nevét viseli a jövőben a fülöpjakabi sportpálya

Bakró László nevét viseli a jövőben a fülöpjakabi sportpálya
Sportpálya névadó ünnepséget tartottak szombaton Fülöpjakabon. A pálya a képviselő-testület döntése alapján a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt, Bakró László nevét viseli a jövőben. A pályaavató alkalmával megalakulásának 25 évfordulóját ünnepelte a Fülöpjakabi Sport Egyesület.

Borítókép és további fotók: Vajda Piroska



Bodor Sándor polgármester köszöntőjében felidézte, hogyan alakult meg 1999 januárjában Bakró Tibor és testvére, László kezdeményezésére a helyi sportegyesület. Mint mondta, a Bakró fivérek hatalmas elánnal vetették bele magukat a munkába, Tibi a szakmai részt irányította, míg Laci fő feladata a szponzorok felderítése volt.



A 25 év alatt rengeteg minden történt. Csak egyet emelnék ki ezek közül. Nagyon emlékezetes és szép emlék marad számomra, amikor két éven keresztül Lacival közösen vállaltuk a mikuláscsomagok kihordását a tagok gyermekei részére: Laci volt a mikulás, én a krampusz – mondta könnyeivel küszködve a településvezető.



Azt is elmondta, hogy a sportpálya elkeresztelésének ötlete tavaly nyáron fogalmazódott meg benne, miután a kunszállási sportpályát elnevezték Kertész Károlyról, akik évtizedeken keresztül meghatározó személye volt a település sportéletének.



Ekkor vert gyökeret bennem a gondolat, hogy a mi sportpályánknak is nevet kellene adni. Sokáig törtem a fejem, kiről nevezzük el a pályát. Sajnos az élet hamar megadta a választ a kérdésre. Tavaly ősszel a Falvak éjszakája programsorozat keretében öreg fiúk torna zajlott a sportpályán, amikor Bakró László mérkőzés közben, kapus poszton, egy kiváló védés után hirtelen fellépő szívelégtelenségben életét vesztette. A helyszínen alkalmazott defibrillátor és a kiérkező mentők sem tudták megmenteni az életét – idézte fel a tragikus előzményeket Bodor Sándor, aki hozzátette: egy-két hónap elteltével fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy méltó emléket állítva, Bakró Lászlóról nevezik el a sportpályát. A kezdeményezést sokan támogatták, így közösségi összefogásban elkészült a sportpálya új bejárója, amely fölé a névadó tábla is került. 



Az ünnepi beszédek sorát dr. Mák Kornél, a vármegyei közgyűlés alelnöke folytatta. Az egyesület részéről Szabó Pál emlékezett egykori sporttársára. A beszédeket Szabó Mihály, a Bács-Kiskun vármegyei labdarúgó szövetség társadalmi elnöke zárta. A táblát Bakróné Gyöngyi, dr. Mák Kornél, Bakró Tibor és Bodor Sándor leplezte le számolt be a vármegyei hírportál
                            

Kövessen minket a Facebookon is!