Kultúra 2024. március 15. 10:00

Könyvtársarok – Folyóirat-ajánló

Könyvtársarok – Folyóirat-ajánló
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár nemcsak a 82 ezres könyvállományával, hanem a mintegy 110-féle folyóiratával is várja látogatóit. A lapok egy részét előfizetik, vásárolják, más részét ajándékba kapják a Nemzeti Kulturális Alaptól. A városunkban ingyenesen megjelenő újságokat is őrzik a helyismereti gyűjteményben.



A legfrissebb eseményekről, hírekről az olvasók a megyei és az országos napilapokból értesülhetnek. A női olvasók a nekik szóló többféle magazint nézegethetik: az idén 75 éves Nők Lapját, a Blikk Nőket, a Glamourt és a Családi Lapot. A sütés-főzés szerelmesei új recepteket tanulhatnak a Príma Konyha és a Vidék Íze havilapokból.



Lakberendezési ötletekkel szolgál a Lakáskultúra, az Otthon és a Veranda. Akiknek jó a kézügyessége, a Burda Style szabásmintái alapján saját ruhát varrhatnak maguknak. A tavasz közeledtével elkezdődnek a kerti munkák. A BBC Kertvilág és a Kertbarát Magazin segíthet széppé varázsolni az udvart.



A színes újságok mellett különféle szakfolyóiratokat is kezükbe vehetnek a bibliotékába betérők. Ezek többsége humántudományokkal kapcsolatosak, pl. Hadtörténelmi Közlemények, Irodalomtörténeti Közlemények, Magyar Nyelv, Műemlékvédelem, Óvodai Nevelés, Történelmi Szemle.

A GyermekBirodalom legkeresettebb lapja a Robot Minecraft, amelyben tippeket, trükköket tudhatnak meg a kisiskolások a népszerű Minecraft játékról.


A legújabb számokat csak helyben lapozgathatják, a régebbieket egy hétre ki is kölcsönözhetik a könyvtárba beiratkozott olvasók.
            

Kövessen minket a Facebookon is!