Program 2024. március 19. 12:00

Gyermekünk biztonsága szülői kötelesség

Gyermekünk biztonsága szülői kötelesség
Rendhagyó szülői értekezletet tartanak két témában március 21-én, csütörtökön 17 órától a városi könyvtárban. A program a 25. Internet Fiesta keretében valósul meg.

IT biztonság – az internet felelősségteljes használata címmel Tanács László r. őrnagy, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakelőadója mellett  előadással készül  a Nemzeti Kiberbiztonsági Intézet munkatársa, Horváth Julianna kiberfenyegetettségi elemző is.

Az Illegális elektromos dohánytermékeket és azok káros hatásait pedig az Egészségfejlesztési Iroda munkatársa ismerteti.

Megdöbbentő módon növekszik azon lehetőségek száma, amelyeken keresztül a fiatalok online tölthetik az idejüket. A gyermekek gyakorlatilag úgy nőnek fel, hogy mindig online vannak. Bár ennek számos előnye van, de nem szabad megfeledkezni a lehetőségekben rejlő kockázatokról sem. Hozzájárulás nélkül megosztott fotók, zaklatás, adathalászat… Csak néhány veszély azok közül, amelyeknek ki vannak téve a gyermekek az internethasználat közben.
          

                     

Kövessen minket a Facebookon is!