Kultúra 2024. március 23. 14:00

Tóth-Kovács József kiállítása nyílt meg az Ágyúban

Képgaléria
Tóth-Kovács József kiállítása nyílt meg az Ágyúban
Tóth-Kovács József festőművész kiállításának megnyitójára került sor március 22-én, pénteken az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

A megjelenteket Balogh Máté, az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhely vezetője köszöntötte, aki elmondta, hogy örömmel adtak helyet ennek a tárlatnak is. Külön öröm számára, hogy míg korábban zömében félegyházi alkotók állítottak ki náluk, most egy kicsit távolabbról érkezett művész mutatja be alkotásait.

Tóth-Kovács József Zentán született, 1984-ben. Saját bevallása szerint édes gyermekkora volt, hiszen cukrászcsaládban nevelkedett. 9 éves korában édesanyja beíratta egy helyi rajztanárhoz és festőművészhez, aki 1993-tól foglalkozott díjmentesen a tehetséges ifjúval. Tóth-Kovács József nagy tisztelettel és barátsággal emlékszik ezekre az időkre. Később, négy évig Újvidéken, egy képzőművészeti középiskolában tanult, majd Budapesten a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő Tanszékének hallgatója lett. Budapest nagy hatással volt rá, sokat tanult és rengeteg szép élményben volt része.

Alkotásait több helyen kiállították az elmúlt időkben, ezek között kiemelte Törökországot, valamint Pekinget. Morális munkái megtalálhatók a vecsei vagy a nagybaracskai templomokban. A művész jelenleg Csongrádon él és alkot. Beszéde végén köszönetet mondott Balogh Máténak és Ónodi Árpádnak a kiállítás létrejöttéért.

A kiállított képek – amelyek központjában a gasztronómia témája, az életképek és portrék kaptak helyet – megtekinthetők a sörgaléria nyitvatartási idejében.

Z. A.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!