Helyi hírek 2024. április 3. 10:00

Diáknappal debütál az új diákpolgármester és csapata

Diáknappal debütál az új diákpolgármester és csapata
Csányi József polgármester és a képviselő-testület tagjai is köszöntötték az új félegyházi diákpolgármestert és alpolgármestereit. A márciusi testületi ülés kezdetén kézfogással és emléklappal kívánt jó munkát diák „kollégájának” a város első embere.



Mint arról korábban már beszámoltunk, a korábbi diákpolgármester, Papp Vivien lemondása után időközi választásokat tartott a Kiskunfélegyházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, aminek eredményeként február 28-ától Jellinek Levente tölti be a diákpolgármesteri posztot, az alpolgármester pedig Termol Tamara és Héjjas Hunor lett.





A diák tisztségviselők célja a kulturális élet felpezsdítése. Ennek fontos állomása lesz annak a nagyszabású diáknapnak a megszervezése, amit Bajzák Andrea ifjúsági referens segítségével, és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának támogatásával május 23-án és 24-én rendeznek meg. Ingyenes koncertekkel, vetélkedőkkel, előadásokkal várják a fiatalokat a városi sportcsarnoknál. Levente kiemelte, hogy a diákfeszten koncertezik majd a Carson Coma együttes és fellépési lehetőséget kínálnak a helyi diákzenekaroknak is. A tervek szerint lesz fodrász- és sminkverseny, főzőverseny, süteménysütő verseny, horgászverseny és kapitánylabda-bajnokság.
Itt többek között az ifjúság számára fontos témákban előadásokkal, sportversenyekkel, vetélkedőkkel és koncerttel várják a félegyházi diákokat a városi sportcsarnoknál.
           
Fotó: Fantoly Márton
                      

Kövessen minket a Facebookon is!