Program 2024. április 8. 12:00

Kultúrsarok – A művészet szabadsága a diktatúra árnyékában

Kultúrsarok – A művészet szabadsága a diktatúra árnyékában
Április 12-én, pénteken 17 órakor kezdődik a Móra Ferenc Gimnázium költészet napi műsora a Móra Ferenc Művelődési Központban, amely egy különleges előadás keretében mutatja be a diktatúrák természetét.

Mára már hagyománnyá vált, hogy a Móra Ferenc Gimnázium tanárai és diákjai egy nem mindennapi előadással tisztelegnek a költészet napja előtt. Az immáron 12. alkalommal tartandó program legfőbb célja, hogy alternatív módon, mégis közérthetően és emberközelien mutassa be a magyar irodalom legnagyobb alakjainak életét. Az idei előadás azonban témáját tekintve másfajta megközelítést választ, és egy bonyolult jelenségből kezdi el boncolgatni az emberi lélek rejtelmeit.



A „Mindenki szem a láncban – irodalom a diktatúrák évtizedeiben” című műsor az elnyomás általános természetét és az emberekre való hatását szeretné bemutatni egy baráti társaság szétesésén keresztül. A történet során a nézők olyan etikai dilemmákkal fognak szembesülni, amelyek a diktatúrák sajátjai: az árulás, a menekülés, az ellenállás variációi villannak fel a nézők szemei előtt. Az előadás különlegessége elsősorban a művészi sokszínűségében rejlik: a történet keretébe zenei, prózai, táncos és színházi elemek illeszkednek, amelyek egytől egyig élőben valósulnak meg a színpadon. A produkció 11 tanár és 25 diák közös munkájának és ötleteinek eredménye, akik izgatottan várják, hogy a nagyközönség is átélhesse velük ezt a fordulatokban gazdag történetet. Az előadás ingyenesen megtekinthető, minden érdeklődőt szeretettel várnak!
               

Kövessen minket a Facebookon is!