Helyi hírek 2024. április 11. 19:00

Félegyháza és térsége turisztikai értékeivel ismerkedtek

Képgaléria
Félegyháza és térsége turisztikai értékeivel ismerkedtek
15 munkatárs érkezett Cegléd, Csongrád, Kiskőrös, Orosháza, Sóstógyógyfürdő, Szarvas, Szeged és Kecskemét Tourinform irodáiból Kiskunfélegyházára április 11-én, csütörtökön arra a szakmai napra, amelyet a Kiskunfélegyházi Tourinform iroda szervezett. A Tourinform study tour elnevezésű eseményen a város és térsége turisztikai célpontjait mutatták be a szakmai résztvevőknek. A vendégeket Csányi József polgármester köszöntötte a városháza dísztermében, akik ezt követően meglátogatták a szecessziós épület tornyát.  

A Kiskun Múzeumban Mészáros Márta üdvözölte a csapatot, amelynek tagjait Magony Ádám, Rekedt-Nagy Réka és Gombás Bende kalauzolta végig a Börtönmúzeum és a Petőfi-emlékház kiállítóterein.

Délután az Aranymonostor Látogatóközpontba látogattak el, itt Szabó László, Bugac település polgármestere mutatta be az intézmény, majd a szentek útján kisétáltak az ásatás helyszínére. Miközben figyelemmel kísérték a régészek munkáját, dr. Rosta Szabolcs mesélt annak részleteiről.

Mint arról Olasz Anita, a Kiskunfélegyházi Tourinform Iroda vezetője beszámolt, remek hangulatban telt a nap, a vendégek sok élménnyel gazdagodva távoztak és viszik hírét Kiskunfélegyházának. Ezt bizonyítja az orosházi Tourinform iroda munkatársainak visszajelzése is, miszerint: „A kedves fogadtatás, a csodás látnivalók, Kiskunfélegyháza mesés hangulata, Aranymonostor páratlan kincseinek megtekintése örök emlék marad! Fantasztikus nap volt!”

(A fotók a csoport Petőfi-emlékházban tett látogatásán készültek.)

T. T. 

Fotó: Fantoly Márton
    

Kövessen minket a Facebookon is!